سرپرست ناظران سازمان ملل در سوريه اعلام کرد که نيروهای حکومت سوريه مانع بازديد آنها از صحنه کشتار روز گذشته شدهاند.
به گزارش آسوشيتدپرس، ژنرال رابرت مود، سرپرست ناظران سازمان ملل در سوريه امروز، هفتم ژوئن (۱۸ خرداد) با انتشار بيانيهای اطلاع داد که همچنين غيرنظاميان حاضر در منطقه نيز خودروهای گشت برخی ديگر از ناظران را متوقف کردهاند و به آنها اطلاع دادهاند که در صورت ورود به روستای مزرعة القبير جان آنها در خطر خواهد بود.
روز گذشته دستکم ۸۶ تن در روستای مزرعة القبير در استان حما کشته شدند که بسياری از آنان کودکان و زنان بودند.
به گفته مخالفان حکومت سوريه، شبهنظاميان حامی بشار اسد، رئيس جمهور اين کشور عامل اين کشتار هستند در حالی که حکومت سوريه اين اتهام را “مطلقأ بیپايه” میخواند.
اين حادثه تنها چند روز پس از کشتار حوله رخ داده است که در جريان آن ۱۰۸ غيرنظامی به قتل رسيدند. کشتار حوله را نيز بسياری از دولتها و گروههای حقوق بشر و همينطور مخالفان بشار اسد به شبهنظاميان حامی حکومت نسبت میدهند که شبيحه (اشباح) نام دارند.
هيلاری کلينتون: اسد درندهخويی و دورويی را به اوج رسانده است و سوريه تا زمانی که اسد در قدرت باشد روی صلح و ثبات يا دموکراسی را نخواهد ديد
آمريکا کشتار مزرعة القبير را محکوم کرد
در واکنش به خشونتهای جديد در سوريه و کشتار مزرعة القبير، وزير امور خارجه ايالات متحده آن را محکوم کرد و اظهار داشت، بشار اسد به خشونتها در اين کشور دامن میزند.
هيلاری کلينتون امروز (پنجشنبه) با اشاره به کشتار غيرنظاميان در اين روستا گفت: “ما نسبت به آنچه که شاهد وقوع آن هستيم، اعلام انزجار میکنيم. خشونتهايی که رژيم [سوريه] حامی آن بوده و ما اينبار در حما شاهد آن بوديم، در حقيقت عين بیوجدانی است.”
او افزود: “اسد درندهخويی و دورويی را به اوج رسانده است و سوريه تا زمانی که اسد در قدرت باشد روی صلح و ثبات يا دموکراسی را نخواهد ديد.”
کوفی عنان در شورای امنيت
در همين حال کوفی عنان، سفير ويژه سازمان ملل متحد در امور سوريه امروز گزارشی از آخرين تحولات اين کشور به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارائه میدهد.
گفته میشود گزارش عنان به انضمام پيشنهادات جديدی خواهد بود که طرح صلح در سوريه را وارد مرحله جديدی میکند. عنان پيش از اين به شکست طرح صلح در سوريه اذعان کرده بود.
اما ديپلماتها میگويند از جمله اين پيشنهادات، تشکيل يک “گروه تماس” که احتمال میرود چين و روسيه، دو عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد و متحد اصلی بشار اسد نيز که تاکنون به سازمان ملل اجازه هيچ اقدامی عليه حکومت سوريه ندادهاند، با آن موافقت کنند.
اين گروه تماس شامل قدرتهای جهانی و بازيگران کليدی منطقه از جمله ايران خواهد بود تا با استفاده از نفوذ آنها، خشونتهای ۱۵ ماهه در سوريه پايان يابد.
روسيه نيز خواستار برگزاری نشستی با حضور کشورهايی نظير ايران و ترکيه برای حل بحران سوريه شد، اما فرانسه و بريتانيا با حضور ايران در نشست سوريه مخالفت کردند.