عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در اظهارنظری درباره تحریمها و تأثیر آن بر زندگی مهاجران ساکن ایران گفت: «اگر تحریمها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژهای را برای اقتصاد خود در نظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغانستانی مان بخواهیم ایران را ترک کنند.» بهگفته عراقچی در حال حاضر بیش از سه میلیون افغانستانی در ایران هستند که «دو میلیون فرصت شغلی را اشغال کردهاند و سالانه سه تا پنج میلیارد یورو از ایران خارج میکنند». ۴۶۸ هزار دانشآموز افغان «رایگان در مدارس ایران تحصیل میکنند؛ در حالی که هر کدامشان سالانه ۶۰۰ یورو هزینه دارند»، و ۲۳ هزار دانشجوی افغان در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند که «سالانه ۱۵ هزار یورو برای هر کدام از آنها هزینه میشود». عراقچی هزینه مهاجران ساکن ایران را در مجموع هشت میلیارد دلار عنوان کرد و با تأکید دوباره به اخراج مهاجران در صورت تأثیرگذاری تحریمها، گفت: «اگر مجبور شویم چنین خواهیم کرد و تبعاتش برعهده آمریکاست؛ همان کشوری که افغانستان را به بحران کشید.»
09 May 2019
شهروندان مهاجر افغانستانی مشاغلی را برعهده دارند و انجام میدهند که کارگر ایرانی نمیتواند انجام دهد و زیر بارش نمیرود. به هیچ عنوان این استدلال درست نیست که درصورت خروج این عزیزان، کارگر ایرانی انجام آنها را برعهده خواهدگرفت. البته وضع برخی از ملیت های ایرانی آنقدر افتضاح است که در کشور خودشان هم شغل بهتری گیرشان نمی آید: کردها، لرها، بلوچ ها، عرب ها.
افزون بر این نظام آموزشی ایران دیگر آنقدر رایگان و عمومی نمانده که این حساب و کتاب جناب عراقچی درست از آب دربیاید. دانشگاه های ایران 93 درصد خصوصی و پولی شده اند. مدارس هم وضع بهتری ندارند. درانشجویان افغانستان هم دو دسته هستند: دسته ای بورسیه های خود جمهوری اسلامی که از میان شیعیان افغانستان انتخاب می شوند، در قالب طرح هایی همچون فرزانگان ملل و … که افرادی همچون ولایتی پشت آن هستند و اینها با هدف نفوذ فرهنگی در افغانستان و تأثیرگذاری بر روی نخبگان و روشنفکران این کشور تربیت می شوند و بعید است که بورسیۀ این ها قطع شود. دستۀ دیگ رکسانی هستند که به عنوان دانشجوی بین الملل در ایران مشغول تحصیل اند و اتفاقا شهریه هم می پردازند و شهریه را هم به دلار می پردازند. اگرچه ممکن است این دانشجویان را واقعا بیرون کنند یا به علت گرانی نرخ ارز نتوانند به تحصیل شان ادامه دهند، اما تا پیش از بحران کاهش ارزش ریال، این افراد از جمله منابع تأمین ارزی ایران بودند که برای اقتصاد ایران ارز به همراه آورده و سودمند هم بودند. مشخص نیست حساب سود و زیان افرادی همچون عراقچی چگونه انجام شده و اینکه آیا ایشان واقعا به فکر سود هستند یا اینکه انگیزه های نژادی و ناسیونالیستی و مذهبی ارتجاعی پشت حرفهای ایشان و امثالهم وجود دارد.
کارو / 09 May 2019
سلام
1. در ایران یک ملت هست، آنهم ملت ایران. خوب یا بد بودن مردم بستگی به این دارد که تا چه اندازه در خدمت نظام «مقدس» باشند یا مخالف آن.
2. این حکومت ضد ایرانی است. تنها یک نمونه از رفتار ضد ایرانی اینکه در این چهل سال هرچه فیلم در صدا و سیمای نظام مقدس ساخته شد بر نقشهای منفی و پست مانند دزد و آدمکش و خیانتکار نام ایرانی گذاشتند و بر نقشهای مثبت نام عربی ! معنی و پیام این رفتار روشن است. از هر فرصتی برای توهین و تحقیر ایران و ایرانی سؤاستفاده کردند.
اکنون در این موقعیت هم بجای اینکه پشتیبانی پر هزینه از حکومت بعثی سوریه (عضو کنفرانس 6 + 2 خلیج فارس) و هزینه های نجومی ساخت و ساز در عراق و هزینه های حزب اله و غزه و … و نهادهای آخوندی در داخل و خارج و هزینه های دشمن تراشی و بحران سازی را قطع یا کم کنند ، در نخستین گام اخراج افغانستانی ها را هدف گذاشتند.
آقای علی مطهری که خوبشان (!) است میگوید هرجا اسلام باشد آنجا وطن است ! ای حشدالشعبی به وطنت خوش آمدی !
ولی چرا همیشه انواع هزینه ها و خسارت های اسلام وطنی را ایرانی باید بپردازد و دیگران بهره اش را ببرند ؟ اسلام در این 14 قرن جز هزینه و خسارت و تحقیر ایرانی چیزی نداشته و همیشه از ایرانی بهره برده است !
آذران / 10 May 2019
اصلاح میکنم :
خوب یا بد بودن وضع مردم بستگی به این دارد که در خدمت نظام مقدس باشند یا مخالف آن
آذران / 10 May 2019