مخالفان مسلح بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه اعلام کردند ديگر به طرح صلح کوفی عنان پايبند نيستند.

سامی الکردی، سخنگوی شورشيان مسلح سوری روز دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ به رويترز گفت: “ارتش آزاد سوريه برای دفاع از مردم، حمله به نيروهای دولتی را آغاز کرده است.”

ديده‌بان حقوق بشر سوريه می‌گويد روز شنبه (۱۳ خرداد) دست‌کم ۸۰ سرباز سوری توسط مخالفان کشته شده‌اند.

الکردی گفت شورشيان مسلح به دليل “شکست” طرح صلح از آن خارج شده‌اند.

کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه است که حدود دو ماه پيش طرح صلحی را برای پايان يافتن خشونت‌ها در اين کشور ارائه کرد.

کاترين اشتون، رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا گفته است خشونت‌ها در سوريه به يک نقطه بحرانی رسيده و لازم است از فاجعه جلوگيری شود

طرح صلح کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه، شامل اجرای تعهداتی از سوی دولت و اپوزيسيون سوريه از جمله قطع خشونت، کمک‌رسانی بشر دوستانه به آسيب‌ديدگان و آغاز گفت‌وگوهای سياسی ميان دولت و مخالفان است.

کاترين اشتون، رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز گفته است خشونت‌ها در سوريه “به يک نقطه بحرانی رسيده و لازم است از فاجعه جلوگيری شود.”

تحليلگران می‌گويند کشتار ۱۰۸ غيرنظامی و از جمله ۴۹ کودک در شهر حوله (در حومه استان حمص) “ضربه هولناکی” به طرح صلح زده است.

دولت سوريه و مخالفان يکديگر را به دست داشتن در کشتار حوله متهم می‌کنند.

سخنگوی شورشيان مسلح سوريه خواهان ايجاد منطقه پرواز ممنوع در سوريه و کمک‌رسانی کشورهای خارجی برای سرنوگونی رژيم اسد شده است. اين ايده پيشتر از سوی روسيه و چين رده شده بود.

لئون پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا نيز گفته است عمليات نظامی برای حل بحران سوريه فقط با حمايت سازمان ملل متحد امکان‌پذير است.

همچنين چند روز پيش ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه از بروز نشانه‌های جنگ داخلی در سوريه ابراز نگرانی کرد و خواهان پايان يافتن خشونت‌ها در اين کشور شد.

به گفته سازمان ملل از ۱۴ ماه پيش تاکنون حدود ۱۰ هزار نفر در خشونت‌های سوريه کشته شده اند. دولت سوريه نيز می‌گويد در اين مدت ۲۶۰۰ مأمور امنيتی و نظامی در اين کشور کشته شده‌اند.