وزارت بهداشت مصر از زخمی شدن دست کم ۱۱۳ نفر در درگیری‌های دو روز گذشته مصر در اعتراض به حکم دادگاه حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق این کشور خبر داده است.

 
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الیوم السابع، تجمع معترضان مصری در میدان تحریر قاهره که از روز گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد و در شماری از شهرهای دیگر این کشور از جمله الشرقیه و دمیاط نیز معترضان به خیابان آمده‌اند.
 
در پی اعلام رای دادگاه شمار زیادی از معترضان مصری به خیابان آمده و اعلام کرده‌اند که تا زمان لغو این احکام به تحصن خود ادامه خواهند داد. معترضان رای دادگاه را “ناعادلانه” دانسته و به تبرئه شماری از متهمان اعتراض دارند
 
دادگاه مصر روز شنبه، دوم ژوئن حسنی مبارک را به اتهام مشارکت در کشتار معترضان مصری به حبس ابد محکوم کرد و جمال و علا مبارک، دو پسر حسنی مبارک به حکم این دادگاه از اتهام فساد تبرئه شدند. دادگاه همچنین حبیب العدلی، وزیر کشور پیشین مصر را نیز به حبس ابد محکوم کرده است.
 
در پی اعلام رای دادگاه شمار زیادی از معترضان مصری به خیابان آمده و اعلام کرده‌اند که تا زمان لغو این احکام به تحصن خود ادامه خواهند داد. معترضان رای دادگاه را “ناعادلانه” دانسته و به تبرئه شماری از متهمان اعتراض دارند.
 
در اسکندریه نیز شهروندان مصری با تجمعات خیابانی و تحصن در مسجد ابراهیم خواستار “پاکسازی دستگاه‌های دولتی مصر از بقایای رژیم حسنی مبارک” شده‌اند. تجمع‌های اعتراضی در استان‌های پورسعید، العریش، قنا، الاقصر و اسوان نیز برپا شده است.
 
به گزارش روزنامه الاهرام مصر شماری از معترضان نیز به دفتر ستاد انتخاباتی احمد شفیق، آخرین نخست وزیر مصر در دوران زمامداری حسنی مبارک در شهر فیوم حمله کرده‌اند. احمد شفیق در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری مصر به دور دوم راه یافته است.
 
از سوی دیگر محمد مرسی، رئیس حزب آزادی و عدالت و نامزد اخوان المسلمین که او نیز به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر راه یافته است، در مطلبی که در صفحه توی‌تر خود نوشته “قصاص عادلانه” را درخواست خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات مصردانست. وی اعلام کرده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، “ادله و مدارک جدید و کافی به دستگاه قضایی برای ازسرگیری محاکمه مبارک” ارائه خواهد کرد.
 
ادامه اعتراضات به حکم دادگاه حسنی مبارک در حالی است که به گزارش شبکه العربیه حسنی مبارک، روز گذشته پس از دادگاه به اتاق مراقبت‌های ویژه (سی سی یو) بیمارستان زندان طره منتقل شده است.
 
انقلاب مصر از ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ آغاز شد که به استعفای حسنی مبارک از ریاست جمهوری و واگذاری قدرت در ۱۱ فوریه‌‌ همان سال انجامید. در پی این امر مبارک و دو پسر او بازداشت شدند تا دادگاه مصر به اتهامات آن‌ها رسیدگی کند.