وحید پورمردان، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد که در حال حاضر در بخش ایران به لحاظ مساحت، تنها حدود ۲۰ درصد مساحت کل تالاب هامون آبگیری شده است که عدد بالایی نیست. آبگیری در هامون افغانستان به نسبت هامون ایران بیشتر است اما آن هم هنوز کامل نیست. بهگفته پورمردان، آخرینباری که تالاب هامون ۲۰ درصد آبگیری شد، سال ۹۱ بود. بعد از آن دوره ورودی آب هامون بهتدریج کم شده است. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان میگوید در یک ماهونیم اخیر بارش برف و باران در بالادست هامون در افغانستان، سیلابها را به سمت هامون در بخش ایرانی هدایت کرد و باعث آبگیری این تالاب شد. در حال حاضر نیز این آبها به سمت هامون ایران میآید اما سرعت و حجم ورودی آب پایین است. او وضعیت تالاب هامون را مثل بیماری دانست که از آیسییو به بخش منتقل شده است اما تا بهبودی کامل فاصله دارد. هامون یک تالاب مشترک بین ایران و افغانستان است که دو سوم آن در ایران قرار دارد. هامون ایران یک تالاب پاییندستی به حساب میآید که از بالادست یعنی از افغانستان تغذیه میشود.
18 April 2019
برای یک لحظه تصور کنید که کشور دست مردم بود، ایرانیانی که نبض قلبشان را با صدای جویبارهای پر آب مملکتشان کوک میکردند، نه با ضربههای سینهزنی برای عربی که در جنگی در 1300 سال قبل با عموزادههایش کشته شد.
برای یک لحظه تصور کنید که ایرانمان دلسوز داشته باشد. جنگلهایش را نظامیان نسوزانند، مراتعش را سران کشور ویلا نکنند، معادنش را ملایان به غارت نبرند، بنادرش را قاچاقچیان نظامی انحصاری نکنند، تا کسب و کار رونق یابد، میراث فرهنگیاش را استمرار طلبان نظام استبدادی، غارت و تخریب نکنند، جادههایش را امن بسازند، و مدیریتی امین و فهیم بر کشور حکمفرما شود.
*چرا ما به اینجا رسیدیم؟
*چه کنیم که وضع از این بدتر نشود، و چگونه عامل مشکلات را حذف کنیم؟
*ایران را چگونه حفظ کنیم؟
پاسخ همگی این سؤالات فقط یک جواب دارد! دست از منیّت برداریم، بدنبال منافع شخصی نباشیم، برای مردم و کشورمان از وجودمان مایه بگذاریم و متحد شویم. این همان راه حلی است که کشورهای دیگر را به موفقیت رسانده است.
کریم / 19 April 2019