فعالان سوری از تجمعهای گسترده مخالفان حکومت بشار اسد در نقاط مختلف سوريه خبر دادهاند. همزمان نيروهای حکومتی نيز چندين منطقه را که مخالفان در آن مستقر بودند، زير آتش گلوله گرفتهاند.
به گزارش سیاِناِن، معترضان سوری بامداد امروز، پنجم خرداد (۲۵ ماه مه) بعد از نماز صبح به خيابانها آمدند.
تجمعهای اعتراضی که از پيش برنامهريزی شده بود، در نقاط مختلفی از سوريه از جمله دمشق و استانهای حمص، حما، حلب و شهر ديرالزور برگزار شد.
به گفته فعالان سوری مخالف حکومت، به محض شکل گرفتن اين تجمعها نيروهای حکومتی نيز محلههای سلطانيه و جُبار را در حمص به آتش گلوله بستند.
بر اساس گزارشات کميتههای محلی هماهنگکننده اعتراضات، نيروهای امنيتی امروز دستکم هشت نفر را در سوريه به قتل رساندهاند که قتل هفت تن از آنها در استان حما اتفاق افتاده است. نفر هشتم نيز در شهر القصير استان حمص به قتل رسيده است.
در همين حال سازمان ملل متحد اعلام کرد که قصد خارج کردن ناظران خود از شهرهای جنگزده سوريه را ندارد.
بان کی مون، دبير کل سازمان ملل، از مستقر کردن تمام کادر ۳۰۰ نفره ناظران سازمان ملل در منطقه در روزهای آينده خبر داد
بان کی مون، دبير کل سازمان ملل به کريستين امانپور، گزارشگر سیاِناِن گفت ناظران اين سازمان که در پنج شهر سوريه مستقر شدهاند، “نهايت تلاش خود را برای متوقف ساختن خشونت در اين شهرها بهکار میبرند.”
به گفته دبير کل سازمان ملل، اين ناظران هنوز موفق به فرونشاندن کامل خشونت نشدهاند.
بان کی مون همچنين از مستقر کردن تمام کادر ۳۰۰ نفره ناظران سازمان ملل در منطقه در روزهای آينده خبر داد. شورای امنيت سازمان ملل به اعضای اين کادر اختيارات لازم را برای استقرار در سوريه داده است.
اما با وجود حضور ناظران بينالمللی در سوريه، خشونتها در اين کشور افزايش پيدا کرده است.
روز گذشته يک گروه تحقيقاتی که از طرف سازمان ملل مأمور انجام تحقيق درباره وضعيت حقوق بشر در سوريه شده بود، نيروهای حکومتی و مخالفان را به نقض حقوق بشر متهم کرد.
بر اساس اين گزارش، نيروهای حکومتی سوريه با حمله به تجمعهای مخالفان و بمباران شهرکها و روستاها، کودکان بسياری را به قتل رسانده يا مجروح کردهاند. در برابر، شورشيان مسلح نيز سربازان اسيرشده و هواداران حکومت را شکنجه و اعدام کردهاند.
در ۱۵ ماه اخير که اعتراضات در سوريه ادامه دارد بيش از ۱۰ هزار تن کشته شدهاند.