وزارت خارجه هند در بیانیه‌ای حمله هوایی هواپیماهای جنگی این کشور به منطقه کشمیر پاکستان را اقدامی ضروری در مبارزه با تروریست‌ها خواند. پاکستان گفته است این حمله هوایی تلفاتی در بر نداشته است. منابع هندی اما تلفات آن را تا ۳۰۰ نفر تخمین زده‌اند.

هواپیمای جنگی هند ـ عکس از آرشیو
هواپیمای جنگی هند ـ عکس از آرشیو

در حالی‌که تنش بین هند و پاکستان در روزهای اخیر تشدید شده بامداد سه‌شنبه ۷ اسفند / ۲۶ فوریه هواپیماهای جنگی هند به خاک پاکستان حمله کردند.

هند گفته است این حمله هوایی به اردوگاه‌های تروریستی گروه «جیش محمد» در جنگل‌های منطقه کشمیر پاکستان صورت گرفته و چندین هدف متلاشی شدند.

ارتش پاکستان خبر حمله هوایی هند را تأیید کرد اما گفت به زیرساخت‌ها آسیبی نرسیده است و خسارات جدی نیست.

آصف غفور، سخنگوی ارتش پاکستان در صفحه توئیتر خود نوشت هواپیماهای جنگی هند از بخش مظفرآباد وارد حریم پاکستان شدند که با واکنش نیروی هوایی پاکستان، زمانی که در حال فرار بودند، بمب‌های خود را رها کردند. به‌گفته او بمب‌ها در نزدیکی منطقه بالاکوت فرود آمده و تلفات جانی و خسارت در بر نداشته است.

در منطقه کشمیر خط کنترلی بین هند و پاکستان وجود دارد و بالاکوت در ۵۰ کیلومتری این خط واقع شده است.

منابع هندی اما از این حمله به‌عنوان حمله‌ای بزرگ یاد کرده‌اند که به دلیل استفاده از بمب‌های سنگین شمار شبه‌نظامیان کشته‌شده تا ۳۰۰ نفر تخمین زده‌ می‌شود.

وزارت امور خارجه هند سه‌شنبه ۷ اسفند / ۲۶ فوریه در بیانیه‌ای حمله هوایی به اردوگاه گروه «جیش محمد» را ضروری خوانده و گفته است به این خاطر به خاک پاکستان حمله کرده که اسلام‌آباد اقدامی علیه تروریست‌ها انجام نمی‌دهد.

در این بیانیه آمده است: «هند بارها از پاکستان خواسته بود تا اقدامی علیه این گروه انجام دهد و از آموزش و مسلح شدن نیروهای افراطی درون پاکستان جلوگیری کند. اما پاکستان هیچ اقدام مؤثری برای حذف تروریسم از خاک خود انجام نداده است.»

این بیانیه افزوده است که بر اساس اطلاعات به‌دست آمده گروه «جیش محمد» قصد داشته یک حمله انتحاری دیگر در خاک هند انجام دهد.

۲۵ بهمن / ۱۴ فوریه در یک حمله انتحاری در کشمیر هند ۴۰ نفر از نظامیان این کشور کشته شدند. مسئولیت این حمله را گروه اسلامگرای «جیش محمد» که در پاکستان مستقر است برعهده گرفت.

این حمله بار دیگر تنش بین هند و پاکستان را تشدید کرد.

شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان، ۳ اسفند / ۲۲ فوریه در نامه‌ای به شورای امنیت هشدار داد وضعیت امنیتی در منطقه به‌شدت نازل شده و هند تهدید کرده است علیه پاکستان متوسل به نیروی نظامی خواهد شد.

پاکستان پیشتر دخالت این کشور در حمله به نظامیان هند را انکار کرده است.

دو کشور قدرتمند هسته‌ای از زمان آغاز شورش کشمیر در سال ۱۹۸۹ بر سر این منطقه اختلافاتی دارند و هر کدام از آن‌ها بخش‌هایی از آن را در کنترل دارند. با این حال حمله اخیر شدیدترین حمله به نیروهای نظامی هند از آن زمان تا کنون است.

هند که اکثریت جمعیت آن هندوست، پاکستان را به آموزش و تسلیح شبه‌نظامیان جدایی‌طلب در کشمیر، با اکثریت مسلمان، متهم کرده است. برخی گروه‌های اسلام‌گرا در کشمیر از سوی پاکستان حمایت می‌شوند اما گروه‌های کشمیری مخالفی نیز وجود دارند که خواهان استقلال کشمیر هستند و برخی از آن‌ها دست به بمب‌گذاری و ترور می‌زنند.

دولت‌های پاکستان و هند هر دو بارها در سرکوب معترضان کشمیری و فعالان آن‌ها مشارکت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: