ايالات متحده فروش برخی از تسليحات نظامی به بحرين را پس از وقفه‌ای که حاصل سرکوب تظاهرات مردم اين کشور بود، از سر خواهد گرفت.

به گزارش سی‌ان‌ان، ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز جمعه، ۲۲ ارديبهشت (۱۱ ماه مه) در گزارشی به کنگره اين کشور اعلام کرد، “به‌خاطر منافع امنيتی ملی، دولت آمريکا تصميم گرفته ‌است سلاح‌ها و خدماتی بيشتر به نيروهای دفاعی بحرين، گارد ساحلی و گارد ملی اين کشور ارائه دهد. هدف از اين کار نيز کمک به بحرين برای دستيابی به توانايی دفاع در برابر عوامل خارجی است.”

او گفت: “بحرين شريک امنيتی و متحد مهم ما در منطقه محسوب می‌شود که با چالش‌های بزرگی مواجه است و ما تعهد داده‌ايم که در مقابله با چالش‌های اين کشور در رابطه با امنيت خليج فارس به آن‌ها ياری برسانيم.”

ايالات متحده و بحرين در سال ۱۹۹۱ يک پيمان دفاعی را امضا کردند. بحرين پايگاه ناوگان پنجم دريايی آمريکا است و در برابر نفوذ ايران در منطقه خليج فارس نقش مهمی ايفا می‌کند.

ويکتوريا نولاند: برخی مسائل حل‌نشده درباره وضعيت حقوق بشر در بحرين وجود دارد که حکومت اين کشور بايد به آن‌ها رسيدگی کند

دو تن از مقام‌های ايالات متحده که تمايلی به افشای نام خود نداشتند در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اظهار داشتند، سلاح‌های فروخته‌شده به بحرين شامل موشک‌های هوا به هوا است.

نولاند نيز با اشاره به اين سلاح‌ها گفت که هيچ کدام آن‌ها برای کنترل اعتراض‌های مردم کاربرد ندارد و اين‌که دولت آمريکا چنان‌چه پيش از اين نيز در اکتبر گذشته به کنگره اطلاع داده بود، به فروش موشک‌های تاو و هاموی به بحرين ادامه خواهد داد.

نولاند اظهار داشت: “ما تصميم گرفته‌ايم که اين سلاح‌ها را در اختيار بحرين بگذاريم. در عين حال برخی مسائل حل‌نشده درباره وضعيت حقوق بشر در بحرين وجود دارد که حکومت اين کشور بايد به آن‌ها رسيدگی کند.”

او در ادامه اعلام کرد، آمريکا همچنان نسبت به کاربرد بيش از حد قوه قهريه در بحرين و استفاده از مواردی چون گاز اشک‌آور توسط پليس اين کشور، نگرانی‌هايی جدی دارد.

پيش از اين نيز در اوايل هفته گذشته، هيلاری کلينتون در ديدار با سلمان بن حمد آل خليفه، وليعهد بحرين دغدغه‌های دولت آمريکا درباره وضعيت حقوق بشر در اين کشور را به او انتقال داده بود.