کفیل وزارت دفاع آمریکا به طور سرزدهای برای رایزنی و گفتوگو با فرماندهان آمریکایی مستقر در افغانستان و نمایندگان طالبان وارد کابل شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس پت شاناهان که بعد از استعفای جیمز متیس در پی اختلاف او با ترامپ بر سر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، کفالت پنتاگون را به عهده گرفته، دوشنبه ۱۱ فوریه/ ۲۲ بهمن در بدو ورود به کابل گفت واشنگتن قصد ندارد تعداد نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان را کاهش دهد. خروج سربازان آمریکایی از این کشور مهمترین شرط طالبان برای ادامه مذاکره در گفتوگوهای صلح دوحه بود.
شاناهان در کابل گفت اطمینان دارد که دولت ترامپ همه احتمالات برای پایان دادن به جنگ ۱۷ ساله افغانستان را در نظر میگیرد.
شاناهان تأکید کرد که نمایندگان دولت افغانستان میبایست در گفتوگو با طالبان شرایط صلح را معین کنند. تاکنون طالبان که دولت مرکزی افغانستان را «نامشروع» میدانند از هرگونه مذاکره با دولت اشرف غنی خودداری کردهاند. واشنگتن در تلاش است مذاکرات را از این بنبست خارج کند.
شاناهان در فرودگاه کابل در جمع خبرنگارانی که با او از واشنگتن به کابل سفر کرده بودند گفت:
«افغانها میبایست خودشان تصمیم بگیرند که افغانستان چگونه خواهد بود. بحث بر سر آمریکا نیست. بحث بر سر افغانستان است.»
زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان جمعه گذشته گفته بود که مذاکرات صلح هنوز در مراحل ابتدایی است. خلیلزاد اظهار امیدواری کرده بود که تا ژوئیه/ تیر سال جاری توافق صلح حاصل شود.
قرار است که کفیل وزارت دفاع آمریکا با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و سایر مقامات بلندپایه این کشور دیدار و گفتوگو کند.
ژنرال جوزف ووتل، رئیس ستاد مرکزی ارتش آمریکا هفته گذشته در سخنانی در کنگره ایالات متحده اعلام کرد که مذاکرات صلح با هیأت مذاکرهکننده طالبان بعد از سالها «نخستین امکانی است که برای برقراری صلح در افغانستان» پدید آمده است.
ووتل اعلام کرد که نیروهای طالبان از توانایی ضربه زدن به ارتش افغانستان برخوردارند. در حمله هفته گذشته طالبان به ولایت قندوز چندین نفر از نیروهای امنیتی افغانستان جان خود را از دست دادند.
ووتل در بخش دیگری از سخنانش پیشبینی کرده بود که شاخه خراسان داعش که در افغانستان مستقر است، قدرتمندتر شود و همچنان نهدیدی برای ایالات متحده آمریکا به شمار میآید.
در آخرین دور مذاکرات صلح طالبان با زلمی خلیلزاد در دوحه، طالبان متعهد شده بود که مانع از حملات تروریستی از داخل خاک افغانستان شود.
دونالد ترامپ که رویکردی پرایهام در افغانستان اتخاذ کرده، هفته گذشته در سخنانی که درباره وضعیت کشور در کنگره ایراد کرد گفته بود:
«نمیدانیم آیا با طالبان به توافق میرسیم یا نه. اما این را میدانیم که بعد از دو دهه جنگ حداقل وقت گفتوگو فرارسیده است.»
بیشتر بخوانید: