داريوش مهرجويی، مانی حقيقی، علی مصفا، ليلا حاتمی و نيکی کريمی، فيلمسازان و بازيگران ايرانی به‌همراه جمع ديگری از هنرمندان سينمای ايران برای همدلی با مهاجران افغان به استان مازندران می‌روند.

به گزارش تارنمای روزنامه شرق امروز دوشنبه ۱۱ ارديبهشت‌ماه، در پی همدلی اصغر فرهادی کارگردان ايرانی برنده اسکار با مهاجران افغان مقيم ايران، ليلا حاتمی، نيکی کريمی، داريوش مهرجويی، مانی حقيقی، علی مصفا و جمع ديگری از هنرمندان سينمای ايران، در اقدامی حمايتی و برای همدلی با مهاجران افغان به استان مازندران سفر می‌کنند.

مانی حقيقی، کارگردان، نويسنده و بازيگر سينمای ايران در واکنش به مسائل پيش آمده برای مهاجران افغان مقيم ايران قصد دارد فيلم مستند خود را با عنوان “مهرجويی: کارنامه ۴۰ ‌ساله” را برای اهالی شهرهای مختلف استان مازندران به‌ويژه شهروندان افغان به نمايش بگذارد.

وی با بيان اين‌که برای نمايش اين فيلم به‌دنبال مکان‌هايی در شهرهای مختلف استان مازندران هستند، افزود: “در طی نمايش اين فيلم می‌خواهيم خود در کنار اين مهاجران افغان حضور داشته باشيم تا اعتراض‌ خود را نسبت به اخراج مهاجران افغان از استان مازندران اعلام کنيم.”

اين کارگردان به سخنان تقی شفيعی، مديرکل اتباع خارجی استان مازندران پيرامون مصوبه اخراج تبعه افغان از اين استان اشاره دارد.

پيش از اين اصغر فرهادی، کارگردان ايرانی برنده اسکار تصميم گرفته بود در واکنش به انتشار اخبار رفتارهای اخير مسئولان جمهوری اسلامی با مهاجران افغان در ايران، به کشورش بازگردد و در جلسه‌های نقد و بررسی فيلمش، با مهاجران افغان همدلی و گفت‌وگو کند

شفيعی اين مصوبه را “فرصتی طلايی برای پاک‌سازی استان مازندران از اتباع بيگانه” دانسته و حضور افغان‌ها در مازندران را يک “تهديد” عنوان کرده بود.

برپايه اين مصوبه، به تمام شهروندان افغان تا تاريخ سی‌ام خردادماه فرصت داده شده است استان مازندران را ترک کنند.

در اين همدلی و حرکت نمادين ليلا حاتمی، علی مصفا، نيکی کريمی و جمع ديگری از بازيگران و همکاران فيلم‌های متعدد داريوش مهرجويی، مانی حقيقی را همراهی خواهند کرد.

مانی حقيقی افزود: “برای ايجاد ايرانی آبادتر، خواهران و برادران افغان‌ ما بايد اجازه کار، اقامت، تحصيل دانشگاهی و بيمه و مسکن داشته باشند.”

برای نخستين بار، روز گذشته، اصغر فرهادی، کارگردان ايرانی برنده اسکار تصميم گرفت در واکنش به انتشار اخبار رفتارهای اخير مسئولان جمهوری اسلامی با مهاجران افغان در ايران، به کشورش بازگردد و در روزهای ۲۲ و ۲۳ ارديبهشت‌ماه در بين تعدادی از شهروندان ايرانی و شهروندان مهاجر افغان، ضمن نمايش فيلم آخرش، “جدايی نادر از سيمين” و برگزاری جلسه‌های نقد و بررسی آن، با مهاجران افغان همدلی و گفت‌وگو کند. افزون بر اين قرار است اين فيلم را با حضور کودکان افغان در يک مدرسه افغان، به‌نمايش بگذارد.

در روزهای نخست سال جاری، خبرگزاری شهر اصفهان (ايمنا)، به نقل از احمدرضا شفيعی، مسئول کميته انتظامی ستاد سفرهای نوروزی اين شهر، گزارش داد در روز سيزده به‌در، برای “ايجاد امنيت و تأمين رفاه بازديدکننده‌ها” از ورود شهروندان افغان به پارک صفه جلوگيری خواهد شد.

دولت ايران، پس از سال ۲۰۰۱ با اجرای طرح سرشماری و روشن شدن دقيق شمار افغان‌ها و صدور کارت‌هايی موسوم به “طلايی”، سعی در نظارت و کنترل زندگی آن‌ها داشته است.

افزون بر اين، مهاجران افغان، مانند ايرانيان نمی‌توانند از مزايای تحصيل رايگان استفاده کنند و حتا برای تحصيل در مدارس دولتی نيز بايد شهريه پرداخت کنند.