ژنرال “روبرت مود” نروژی که رياست هيأت ناظران بينالمللی در سوريه را بر عهده دارد، روز يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ (۲۹ آوريل) وارد دمشق شد.
به گزارش آسوشيتدپرس، ژنرال مود که از سوی بان کیمون به اين سمت منصوب شده، پس از ورود به دمشق از بشار اسد، رئيسجمهور سوريه و مخالفان خواست تا به خشونتها پايان دهند.
رئيس ناظران سازمان ملل افزود: “۳۰ ناظر، ۳۰۰ ناظر يا هزار ناظر سازمان ملل نمیتوانند همه مشکلات سوريه را حل کنند.”
ژنرال روبرت خواهان ياری رسانی همگان برای اجرای وظايف ناظران بينالمللی در چارچوب طرح صلح شد.
رئيس ناظران بينالمللی در سوريه: ۳۰ ناظر، ۳۰۰ ناظر يا ۱۰۰۰ ناظر سازمان ملل نمیتوانند همه مشکلات سوريه را حل کنند
بر پايه طرح صلح که از سوی کوفی عنان، نماينده سازمان ملل در امور سوريه ارائه شده، قرار است با ادامه آتشبس، دولت و مخالفان برای يافتن يک راهحل سياسی با هدف پايان دادن به خشونتهای ۱۳ ماهه اين کشور مذاکره کنند.
در همين حال فعالان سوری میگويند روز يکشنبه ۹ ارديبهشت دستکم ۲۵ نفر به دست نيروهای دولتی کشته شدهاند.
آتشبس بين دولت و مخالفان از ۱۲ آوريل آغاز شده اما در چند هفتهای که از برقراری آتشبس میگذرد، درگيریهای پراکندهای در سوريه گزارش شده است.
با وجود ادامه يافتن خشونتها اما طرح آتشبس هنوز از حمايت جامعه بينالمللی برخوردار است. اين حمايت بينالمللی به اين دليل است که جامعه جهانی اين طرح را آخرين شانس سوريه برای جلوگيری از درگيرشدن اين کشور در جنگ داخلی و دخالت نيروهای خارجی میداند.
اغلب تحليلگران میزان موفقيت طرح صلح را “کم” میدانند اما با اين حال میگويند طرح صلح بهطور موقت سطح خشونتها را کاهش داده است.
سازمان ملل متحد میگويد از زمان آغاز خشونتها در سوریه در مارس ۲۰۱۱ تاکنون دستکم ۹ هزار تن کشته شدهاند.
مقامهای سوريه نيز میگويند اين خشونتها با حمايتهای نظامی دولتهای خارجی از “تروريستهای مسلح” رخ داده است و در پی آن ۲۶۰۰ سرباز ارتش و نيروی پليس کشته شدهاند.
دمشق از مخالفان به عنوان “تروريستهای مسلح” نام می برد.