علی اصغر باقری، نامزد بازمانده شورای شهر یزد که به خاطر شکایت در مورد انتخاب سپنتا نیکنام موجب تعلیق او از شورای این شهر به مدت یک سال شد، از غلامعلی سفید، رئیس شورای شهر یزد نیز شکایت کرده است. دادگاه بدوی حکم به ۳۷ ضربه شلاق و پرداخت یک میلیون ریال وجه نقد داده، اما اجرای حکم را به خاطر کِبر سن غلامعلی سفید به مدت یک سال معلق کرده است. غلامعلی سفید در گفتوگو با «پایگاه اطلاعرسانی جماران»، اعلام کرده که میخواهد حکم اجرا شود، زیرا به گفته او «بعد از یک سال کِبَر سن من بیشتر میشود و قرار هم نیست دهانم را ببندم.»
به گزارش پایگاه خبری جماران، رئیس شورای شهر یزد دلیل شکایت باقری از خود را اینگونه عنوان کرده است:
«من در یکی از سخنرانیها گفته بودم این آقای باقری افراطی است و شکایت کرده و موضوع به اینجا کشیده شده است. ایشان از من شکایت کردند که به شخص ایشان توهین شده و نشر اکاذیب کردهام و اتهام زدهام. دادگاه اینها را وارد دانست و به شعبه ارجاع داد و آنجا من به ۳۷ ضربه شلاق و یک میلیون ریال وجه نقد محکوم شدم. البته این حکم بدوی است و جای اعتراض هست. بعد به خاطر اینکه من کِبر سن دارم و دلایل دیگر، این حکم را یک سال تعلیق کردند.»
سفید همچنین گفت که همزمان با این دادگاه، او در دادگاهی دیگر به عنوان شاکی حضور داشته است.
غلامعلی سفید که مدیرعامل یک مؤسسه خیریه فرهنگی نیز هست، به خاطر اتهامات مطرح شده علیه او در شبکه یک صدا و سیما شکایت کرده بود. به گفته او، این شبکه با فردی از چهارمحال و بختیاری مصاحبه کرده که گفته در سرپل ذهاب برای مؤسسه خیریه با مدیرعاملی او کار کرده و «این مؤسسه پول او را نداده و الآن تعدادی کارگر بیکار شدهاند و شرکت او نیز منحل شده است.»
سفید تأکید کرد:
«در کل این داستان ساختگی حتی یک جمله درست هم نیست. یعنی من هیچگاه پیمانکار نداشتهام، هیچگاه سرپل ذهاب حضور نداشتهام، این بنده خدا را نمیشناختم و گفتم حتی یک گزاره درست از سر تا پای این انشایی که نوشتند و داستانی که ساختند، وجود ندارد. وکیل گرفتم و شکایت کردم»
حکم دادگاه دوم اما منع تعقیب قضایی بوده است، با این استدلال که «در جمهوری اسلامی آنقدر آزادی هست که برای بررسی مشکلات کار این مسائل مطرح شود.»
سفید گفته است هر دو حکم در دادگاه بدوی صادر شده و او در هر دو مورد خواستار تجدید نظر خواهد شد.
باقری و قضیه سپنتا نیکنام
سپنتا نیکنام در سال ۱۳۹۶، با ۲۲ هزار رای به عنوان نفر هفتم، دوباره به عضویت شورای شهر یزد انتخاب شد، اما به خاطر شکایت علی اصغر باقری، یکی از رقبای انتخاباتی شکست خورده در انتخابات شورای شهر و روستای یزد، نیکنام به حکم دیوان عدالت اداری بر مبنای حکم پیشین احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، از حضور در شورا بازماند.
با این شکایت شعبه ۴۳ دیوان عدالت اداری در حکمی عضویت او را به دلیل مسلمان نبودن معلق کرد.
مخالفت فقهی با حضور نیکنام در شورای شهر یزد از قاعده «نفی سبیل» استخراج شد که در آن تسلط نامسلمان بر مسلمان نهی شده است. این تعبیر از سوی بسیاری دیگر، از جمله مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم رد شد. احمد جنتی از جمله کسانی بود که با استناد به «نفی سبیل» با حضور سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد مخالفت کرد.
با استناد به قاعده نفی سبیل، شورای نگهبان در آبان ۱۳۹۶ به اتفاق آرا به توقف عضویت سپنتا نیکنام از شورای شهر یزد رای داد. با وجود این در ۳۰ تیر ۱۳۹۷ بعد از نزدیک به یک سال، اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به ادامه کار سپنتا نیکنام در مقام عضو شورای شهر یزد رای دادند و او توانست با این رای دوباره در جلسات شورا حاضر شود.