محمد شریعتمداری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از ناکام ماندن سه هزار و ۵۰۰ دانشآموز برای امکان تحصیل به دلیل کمبود منابع مالی خبر داد. او در عین حال گفت در حال حاضر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار کودک از تحصیل بازماندهاند. معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم ۱۵ دی ماه گفته بود ۱۴۲ هزار کودک در ایران از تحصیل بازماندهاند. احمد میدری گفته بود «فقر» علت اصلی بازماندن این کودکان از تحصیل است.
شریعتمداری اما در هشتمین جلسه شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخصهای آموزش و پرورش مناطق محروم که صبح روز یکشنبه ۲۳ دی ماه در وزارت رفاه برگزار شد، گفت باید تلاش کنیم با همکاری دستگاهها این مشکل را حل کنیم و امکان بازگشت کودکان بازمانده را فراهم کنیم:
«امیدواریم بتوانیم با مسائل موجود به صورت ریشهای برخورد کنیم و بازماندگان از تحصیل را از نظام آموزشی حذف کنیم و آنها را به چرخه آموزش بازگردانیم. امروزه در جهان برای فقر مفاهیم گستردهتری تعریف میشود و دیگر فقر مالی به تنهایی مانع نیست و چند قابلیتی شده است.»
این وزیر دولت حسن روحانی از موانع مهم بر سر راه توسعه یافتگی گفت، مهمترین آنها را «فقر آموزشی» دانست و تاکید کرد که باید در رفع این موانع پیشتاز باشیم:
«بسیاری از کشورهایی که دارای شاخصهای آموزشی برابر در دوره ابتدایی هستند، در کاهش نابرابریهای اقتصادی از شرایط مطلوبتری برخوردار هستند. باید نگاه همه جانبه و عمیقتری داشته باشیم و به عنوان امر جدی فقر آموزشی را دنبال کنیم.»
این اظهارات در حالیست که سهم آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۹۸، ۴۵ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان است. «خرید خدمات آموزشی» و «کاهش ادارات مراکز استانها» از الزامهای این وزارتخانه در سال آینده اعلام شده است و معلمان این رویکرد را «عزم دولت برای خصوصیسازی آموزش و پرورش» دانستهاند.
- بیشتر بخوانید: بودجه ۹۸: آموزش و پرورش خصوصیسازی میشود
محمد شریعتمداری اما گفت باید برای «استقرار عدالت آموزشی در مناطق محروم» گامهای محکمی برداریم:
«در گذشته کارهایی انجام میشد اما آمار دقیقی نبود. در کارگروه مشترکی با وزارت آموزش و پرورش توانستیم آمار این دانشآموزان بازمانده را به دست آوریم به طوری که در حال حاضر با حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل مواجه هستیم که باید برای بازگشت این افراد به مدرسه برنامهریزیهای جدی انجام شود.»
شریعنمداری با اشاره به دانشآموزان در حال تحصیل هم گفت در حال حاضر ۱۴ میلیون دانشآموز در ایران تحصیل میکنند که هفت میلیون نفر از آنها در مدارس ابتدایی هستند.
او گفت بازگرداندن سه هزار و ۵۰۰ دانشآموزی که به دلیل منابع مالی امکان تحصیل ندارند به راحتی قابل انجام است:
«از فردا میتوانیم با همکاری بهزیستی و امداد، برای آنها اقدام کنیم و با همکاری امداد و بهزیستی، میتوان این مشکل را حل کرد.»
- در همین زمینه: