به‌رغم اعلام آتش‌بس و با وجود آن‌که گفته می‌شد سوريه روز آرامی را از سر می‌گذراند، امروز چندين نفر در اين کشور کشته و زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، امروز پنج‌شنبه ۲۴ فروردين در نخستين روز اعلام آتش‌بس در سوريه سه غيرنظامی و يک افسر ارتش در حلب، واقع در شمال اين کشور کشته و ۲۴ نفر زخمی شدند.

تلويزيون سوريه اعلام کرد اين حمله توسط “گروه‌های تروريستی” انجام گرفته است.

برپايه اين گزارش اتوبوسی که افسران را به محل کارشان می‌برد در نزديکی فرودگاه حلب “مورد هدف يک بمب کارگذاری‌شده توسط تروريست‌ها قرار گرفت.”

خبرگزاری رسمی سوريه (سانا) نيز گزارش داد که “تروريست‌ها” بمبی در ناحيه ادلب منفجر کرده‌اند و يک عضو حزب بعث سوريه هم صبح امروز در درعا به قتل رسيده است.

تلويزيون سوريه گفت اين درگيری‌ها تنها چند ساعت پس از پذيرش طرح آتش‌بس کوفی عنان نماينده سازمان ملل رخ داده‌اند و هدف از آن‌ها “تضعيف تمام تلاش‌ها برای يافتن يک راه‌حل سياسی و پايان بخشيدن به بحران” حاکم بر اين کشور است.

خبرگزاری رسمی سوريه (سانا) نيز گزارش داد که “تروريست‌ها” بمبی در ناحيه ادلب منفجر کرده‌اند و يک عضو حزب بعث سوريه هم صبح امروز در درعا به قتل رسيده است

آتش‌بس ميان نيروهای دولتی و مخالفان حکومت سوريه از ساعت شش بامداد امروز به‌اجرا گذاشته شد.

طرح شش‌بندی کوفی عنان برای حل بحران سوريه شامل “پايان دادن به درگيری‌ها از سوی دولت و مخالفان، آتش‌بس روزانه و فراهم کردن زمينه کمک‌رسانی‌های بشردوستانه، آزادی زندانيان سياسی، آزادی رسانه‌ها، به‌رسميت شناختن حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آميز و برگزاری مذاکرات بين دولت و مخالفان و انتقال مسالمت‌آميز قدرت” است.

خبرگزاری رويترز امروز از آرامش شهرها و مناطقی نوشت که در روزهای اخير هدف حمله‌های سنگين نيروهای ارتش سوريه بوده‌اند.

بر اساس اين گزارش، نيروهای ارتش سوريه به‌همراه تانک‌هايشان همچنان مواضع خود را در بسياری از شهرها حفظ کرده‌اند. اين در حالی است که بر اساس طرح صلح در سوريه، شهرها و مناطق مسکونی اين کشور بايد از نيروهای ارتش و سلاح‌های سنگين خالی شوند.

امروز کوفی عنان در رابطه با تحولات سوريه به شورای امنيت سازمان ملل متحد گزارش می‌دهد.

اگرچه در طرح کوفی عنان پيش‌بينی نشده ‌است که دولت سوريه تغيير کند، اما قدرت‌های غربی در حال لابی‌گری با روسيه، متحد کليدی بشار اسد هستند که بر سوريه فشار بيشتری وارد کند تا از اين طريق چهار دهه حکومت خاندان اسد پايان يابد.

در همين حال روسيه نيز بر اساس طرح کوفی عنان، خواستار اعزام هر چه زودتر ناظران بين‌المللی به سوريه شده ‌است.

سوريه بيش از يک سال است که شاهد اعتراضات گسترده عليه حکومت بشار اسد است.

در اين يک سال به گفته سازمان ملل بيش از هشت هزار نفر کشته شده‌اند اما ديده‌بان حقوق بشر سوريه رقم کشته‌شدگان را ۱۰هزار نفر اعلام کرده‌ است.

حکومت سوريه شورش‌های کشورش را به “گروه‌های تروريستی” نسبت می‌دهد که از سوی غرب حمايت می‌شوند.