ايالات متحده آمريکا پس از دور تازه خشونت‌ها و کشتار در سوريه هشدار داد دمشق نمی‌تواند در مورد توافق آتش‌بس، افکار عمومی را فريب دهد.

حملات نيروهای ارتش سوريه به مناطقی که نيروهای اپوزيسيون در آن مستقر هستند، روز شنبه هفتم آوريل دست‌کم ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت.

به گزارش آسوشيتدپرس، رابرت فورد، سفير آمريکا در دمشق روز يکشنبه هشتم آوريل (۲۰ فروردين ۱۳۹۱) در بيانيه‌ای اعلام کرد: “دولت سوريه عقب‌نشينی برخی از نيروهای خود را از شهرها به نمايش گذاشته است اما واقعيت اين است که شماری از نظاميان و خودروهای زرهی هنوز در شهرها مسقر هستند.”

بر پايه طرح صلح که از سوی کوفی عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در سوريه ارائه شده، ارتش سوريه بايد شهرها و مراکز مسکونی را ترک کند.

رهبران غربی در مورد نيات اسد به خاطر وعده‌های زيرپاگذاشته پيشين‌اش و افزايش اخير حملات به مواضع مخالفان ابراز ترديد کرده‌اند

طرح صلح کوفی عنان شامل “پايان دادن به درگيری‌ها از سوی دولت و مخالفان، آتش‌بس روزانه و فراهم کردن زمينه کمک‌رسانی‌های بشردوستانه، آزادی زندانيان سياسی، آزادی رسانه‌ها، به‌رسميت شناختن حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آميز و برگزاری مذاکرات بين دولت و مخالفان و انتقال مسالمت‌آميز قدرت” است.

بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه هفته گذشته اين طرح را پذيرفت. بر اساس اين طرح نظاميان و خودروهای زرهی بايد تا سه‌شنبه ۱۰ آوريل از شهرها خارج شده باشند.

آتش‌بس بين نيروهای نظامی و مخالفان سوری نيز از ساعت شش صبح پنج‌شنبه ۱۲ آوريل به و.قت دمشق اجرا می‌شود. تحليلگران اجرای آتش‌بس را به معنای “هموار کردن راه برای مذاکرات بين دولت و مخالفان بر سر آينده سياسی سوريه” ارزيابی کرده‌اند.

با اين حال رهبران غربی در مورد نيات اسد به خاطر وعده‌های زيرپاگذاشته پيشين‌اش و افزايش اخير حملات به مواضع مخالفان ابراز ترديد کرده‌اند.

سفير آمريکا در سوريه گفته است: “وقايع سوريه در معرض ديد جهانيان است و دمشق نمی‌تواند حقيقت را پنهان کند.”

سفير آمريکا در سوريه در ماه فوريه به دليل “نگرانی‌های امنيتی” دمشق را ترک کرد.

روز گذشته نيز ‌بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد، شدت يافتن حملات به غيرنظاميان در اين کشور را محکوم کرد.

بر اساس گزارش‌ها از هفته گذشته، زمانی که دولت سوريه طرح صلح کوفی عنان را پذيرفت، بيش از ۳۰۰ تن در اين کشور کشته شده‌اند.

سوريه بيش از يک سال است که شاهد اعتراضات گسترده عليه حکومت بشار اسد است.

در اين يک سال به گفته سازمان ملل بيش از هشت هزار نفر کشته شده‌اند اما ديده‌بان حقوق بشر سوريه رقم کشته‌شدگان را ۱۰هزار نفر اعلام کرده‌ است.

دولت سوريه فعاليت خبرنگاران خارجی را در اين کشور محدود کرده و به همين دليل به‌طور مستقل نمی‌توان اين آمار را تأييد کرد.