آمريکا مذاکرات خود را با شماری از هم‌پيمانانش برای دخالت نظامی در سوريه آغاز کرده است.

روزنامه واشنگتن پست در شماره دوشنبه ۱۲ مارس (۲۲ اسفند ۱۳۹۰) به نقل از منابعی در کاخ سفيد که نامشان فاش نشده، نوشت: “ارسال تسليحات نظامی، ايجاد منطقه امن برای مخالفان و نابود کردن پدافند هوايی سوريه از جمله گزينه‌هايی است که آمريکا با متحدانش مورد بحث قرار داده است.”

به نوشته واشنگتن‌ پست، آمريکا و هم‌پيمانانش در خصوص زمان و چگونگی دخالت نظامی در سوريه هنوز به راه‌حل مشترک نرسيده‌اند.

در همين حال هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا نيز از روسيه و چين خواسته است تا برای پايان دادن به خشونت‌ها در سوريه به جامعه جهانی بپيوندند.

به گزارش رويترز، کلينتون خواهان توقف خشونت‌ها در سوريه از سوی بشار اسد شده است.

سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه نيز گفته است: “ترديدی نيست که دولت سوريه در برابر وضعيت کنونی در اين کشور مسئول است.”

هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا از روسيه و چين خواسته است تا برای پايان دادن به خشونت‌ها در سوريه به جامعه جهانی بپيوندند

با وجود افزايش انتقادها از دولت سوريه برای پايان دادن به خشونت‌ها، رياض حداد، سفير سوريه در مسکو گفت دمشق تا نابودی کامل گروه‌های مسلح به مبارزه عليه آن‌ها ادامه می‌دهد.

دولت سوريه مخالفان را “گروه‌های تروريست” می‌داند.

در دو ماه اخير درگيری‌های مسلح بين مخالفان و نيروهای دولتی سوريه به شدت افزايش يافته است. اين درگيری‌ها در مناطق حمص و ادلب صدها کشته و زخمی به دنبال داشته است.

قدرت‌های غربی تاکنون دوبار تلاش کرده‌اند قطعنامه‌ای در محکوميت اقدامات دولت بشار اسد در شورای امنيت سازمان ملل به تصويب برسانند اما هر دوبار اين قطعنامه از سوی چين و روسيه وتو شد.

اين دو کشور خواهان محکوميت همزمان دولت دمشق و مخالفان هستند. پکن و مسکو همچنين می‌گويند نگران دخالت خارجی در سوريه مشابه آنچه در ليبی رخ داد، هستند.

پس از وتو شدن دو قطعنامه قبلی اين احتمال مطرح شده است که آمريکا سومين قطعنامه را به شورای امنيت ارائه کند.

آسوشيتدپرس که به نسخه‌ای از متن پيش‌نويس اين قطعنامه دسترسی پيدا کرده، گزارش داد در اين پيش‌نويس از دولت سوريه و مخالفان خواسته شده تا به عمليات مسلحانه عليه يکديگر پايان دهند.

اين پيش‌نويس همچنين “نقض حقوق بشر” توسط مقامات دمشق را نيز محکوم می‌کند.

آسوشيتدپرس متن اين قطعنامه را از دو قطعنامه قبلی که از سوی چين و روسيه وتو شد، “متوازن‌تر” ناميده است.

اعترضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده است. بر پايه آخرين آمار سازمان ملل که چند هفته پيش منتشر شد، تاکنون بيش از ۷۵۰۰ نفر در خشونت‌های سوريه کشته شده‌اند.