بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه در ديدار با کوفی عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه گفت با وجود “تروريست‌های مسلح” گفت‌وگوها به نتيجه نخواهد رسيد.

دولت سوريه از مخالفان به عنوان “تروريست‌های مسلح” نام می‌برد.

به گزارش خبرگزاری دولتی سوريه (سانا)، بشار اسد در اين ديدار گفت دمشق آماده شرکت در مذاکراتی “صادقانه”‌برای حل بحران جاری اين کشور است.

کوفی عنان نيز در اين ديدار بر ادامه تلاش‌هايش برای حل مسالمت‌آميز بحران سوريه تأکيد کرده و گفته است با دخالت خارجی در اين کشور مخالف است.

آمريکا و کشورهای غربی می‌گويند بشار اسد مشروعيت خود را از دست داده و بايد از قدرت کنار رود اما در مقابل روسيه و چين با اين خواسته آمريکا و فعالان سوری مخالفت می‌کنند

هدف از سفر کوفی عنان به سوريه، يافتن راه‌حل ديپلماتيک برای حل بحران يک ساله اين کشور اعلام شده است.

بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد ۲۴ فوريه (پنجم اسفند ۱۳۹۰) کوفی عنان، دبير کل پيشين سازمان ملل را به عنوان نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه منصوب کرد.

اعترضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده است. بر پايه آخرين آمار سازمان ملل که چند هفته پيش منتشر شد، تاکنون بيش از ۷۵۰۰ نفر در خشونت‌های سوريه کشته شده‌اند.

آمريکا و کشورهای غربی می‌گويند بشار اسد مشروعيت خود را از دست داده و بايد از قدرت کنار رود اما در مقابل روسيه و چين با اين خواسته آمريکا و فعالان سوری مخالفت می‌کنند. اين دو کشور خواهان اصلاحات در سوريه هستند.

روسيه و چين اين بر همين اساس تاکنون دوبار قطعنامه‌های شورای امنيت عليه سوريه را به دليل آنکه “يک‌جانبه” بوده‌اند، وتو کرده‌اند. اين دو کشور خواهان محکوميت همزمان دولت دمشق و مخالفان هستند. پکن و مسکو همچنين می‌گويند نگران دخالت خارجی در سوريه مشابه آنچه در ليبی رخ داد، هستند.

هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا نيز چند هفته پيش گفت: “مردم سوريه و متحدان آنان ديگر نمی‌توانند فرصت بيشتری به بشار اسد بدهند که مشروعيت يا حتی وحشی‌گری خود را اثبات کند. مخالفان توانايی سرنگونی حکومت را دارند. آن‌ها بالاخره به‌طريقی و از جايی ابزار دفاع از خود را پيدا می‌کنند و به همان ترتيب دست به اقدامات تهاجمی هم خواهند زد.”