حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان از اعلاميه شورای علما و روحانيان اين کشور در مورد تفکيک جنسيتی حمايت کرد و آن را يک دستورالعمل شرعی خواند.
شورای علما و روحانيان افغانستان هفته پيش با صدور اعلاميهای خواستار تفکيک زنان و مردان در محيط کار و تحصيل و منع سفر زنان بدون محرم شرعی شده بود.
حامد کرزی امروز سهشنبه ۱۶ اسفند ماه در نشست مشترک خبری با برونيسلاو کوموروسکی، رئيس جمهور لهستان گفت که از شرايط مطرح شده در اعلاميه شورای علما حمايت میکند.
کرزی گفت: “شورای علما در اعلاميه جمعه گذشته خود که هر ماه منتشر میشود برای تقويت جايگاه زنان و حمايت از آنان، اصول و ارزشهای اسلامی را اعلام کرد که نظر شرعی کشور ماست و تمام مسلمانان افغانستان به آن پايبند هستند.”
رئيس جمهور افغانستان در بخش ديگر از سخنان خود با اشاره به مذاکرات افغانستان و آمريکا، بنبست در اين زمينه را رد کرد و گفت که در رابطه با پيمان استراتژيک بلندمدت با آمريکا پيشرفتهايی صورت گرفته است.
کرزی بر پايان يافتن عمليات شبانه نظاميان آمريکايی و واگذاری مسئوليت زندان بگرام به دولت افغانستان، بهعنوان پيششرطهای امضای پيمان استراتژيک با آمريکا تأکيد کرد
وی در اين نشست خبری بر پايان يافتن عمليات شبانه نظاميان آمريکايی و واگذاری مسئوليت زندان بگرام به دولت افغانستان، بهعنوان پيششرطهای امضای اين پيمان تأکيد کرد.
در زندان بگرام شمار زيادی از زندانيان طالبان و ديگر گروههای شورشی نگهداری میشوند،
به تازگی شماری از رسانهها اعلام کرده بودند که بهدليل طرح شرايطی از سوی افغانستان و عدم پذيرش آن از سوی آمريکا احتمال میرود که دو طرف نتوانند در مورد پيمان بلندمدت راهبردی به توافق برسند.
همزمان سايمن گس، نماينده ارشد غيرنظامی ناتو در افغانستان در سخنانی در هرات در غرب اين کشور گفت که “دو يا سه شرط سخت” از سوی افغانستان در رابطه با پيمان استراتژيک با آمريکا وجود دارد که بايد حل شود.
وی گفت: “اين غيرطبيعی نيست و بحث روی آن جريان دارد اما افغانستان يک کشور مستقل است که خود در اين زمينه تصميم میگيرد.”
نماينده ارشد غيرنظامی ناتو تأکيد کرد که باور دارد پيمان استراتژيک افغانستان با آمريکا بهزودی امضا خواهد شد.
هفته گذشته اندرس فوگ راسموسن، دبيرکل ناتو از افغانستان خواسته بود تا پيش از کنفرانس رهبران ناتو که قرار است ماه مه سال جاری در شيکاگوی آمريکا برگزار شود، اين پيمان را امضا کند.
ناتو تأکيد کرده است که امضای اين پيمان پيش از کنفرانس شيکاگو به نفع افغانستان خواهد بود.
در کنفرانس شيکاگو قرار است مأموريت کنونی ناتو در افغانستان و چگونگی کمک اين سازمان به افغانستان پس از خروج نظاميان خارجی در پايان ۲۰۱۴، به بحث گذاشته شود.
از دستاورد های حمله ی آمریکا به افغانستان. آخه چه کاریه این همه هزینه می کنن با طالبان می جنگن بگین طالبان بیاد حکومت کنه.
کاربر مهمان / 07 March 2012