نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان می‌گوید این سازمان بخاطر حفاظت از “دست آوردهای” مردم افغانستان بر گفت‌وگوهای صلح با مخالفین مسلح این کشور نظارت خواهد کرد.
 
جان کوبیس، ‌ که روز پنج شنبه ۱۱ اسفندماه در یک نشست خبری در کابل سخن می‌گفت بر همه شمول شدن گفت‌وگوهای صلح تاکید کرد و گفت که برای تحقق یافتن صلح در افغانستان باید احزاب سیاسی نیز در این گفتگو‌ها سهیم باشند و خواسته‌های مردم در نظر گرفته شود.
 
وی گفت: “تمام گفت‌وگو‌ها از سوی سازمان ملل نظارت خواهد شد به خاطر اینکه این سازمان به حفظ ارزش‌ها متعهد است و تلاش می‌کند که در گفت‌وگوهای صلح این ارزش‌ها که حقوق بشر و حقوق زن از جمله آن است در نظر گرفته شود.”
 
نماینده ویژه سازمان ملل افزود که این سازمان هیچ‌گاه مردم افغانستان را تنها نخواهد گذاشت حتی اگر دشمنان صلح و دشمنان مردم افغانستان در برابر این سازمان بایستند.
 
به تازگی دولت افغانستان موافقت کرده است تا دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر ایجاد شود تا از طریق آن گفت‌وگوهای صلح با این گروه صورت گیرد اما تا اکنون چگونگی این گفت‌وگو‌ها و میزان پیشرفت آن مشخص نشده است
 
دو هفته پیش حامد کرزی، ‌ رئیس جمهور افغانستان گفته بود که گفت‌وگوهای سه جانبه صلح میان طالبان با امریکا و دولت افغانستان آغاز شده است.
 
به تازگی دولت افغانستان موافقت کرده است تا دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر ایجاد شود تا از طریق آن گفت‌وگوهای صلح با این گروه صورت گیرد اما تا اکنون چگونگی این گفت‌وگو‌ها و میزان پیشرفت آن مشخص نشده است.
 
هم‌زمان دولت افغانستان تائید کرده است که هیئتی از حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، از گروه‌های عمده مسلح مخالف، ‌ نیز در سفر به کابل شروطی را برای پایان بحران کنونی این کشور ارایه کرده است.
 
دولت افغانستان همواره بر حفظ “دست آوردهای ده سال گذشته” و “پذیرفتن قانون اساسی افغانستان” که حقوق بشر و آزادی‌های فردی و اجتماعی را به عنوان شرایط انجام مذاکرات صلح با مخالفان مسلح تاکید کرده است.
 
طالبان اما به عنوان بزرگ‌ترین گروه مسلح مخالفت دولت، این شرایط را رده کرده‌اند.
 
طی ماه‌های اخیر همزمان با افزایش تلاش‌ها برای صلح با مخالفان مسلح، ‌ احزاب سیاسی و نهادهای مختلف جامعه مدنی افغانستان، نسبت به “قربانی شدن” موازین حقوق بشری و آزادی‌های فردی و اجتماعی در گفت‌وگوهای صلح هشدار داده‌اند.
 
احزاب مختلف سیاسی و نهادهای جامعه مدنی افغانستان خواستار مشارکت مستقیم در این گفت‌وگو‌ها شده‌اند و هر گونه مذاکرات مخفی با گروه‌های مسلح مخالف را غیر قابل پذیرش و بی‌اعتبار خوانده‌اند.
 
اما از سوی دیگر با نماینده ویژه سازمان ملل در واکنش به واکنش‌های خونین در اعتراض به “بی‌حرمتی” به قرآن از سوی نظامیان امریکایی در افغانستان گفت که باید این موضوع رسیدگی شود.
 
وی گفت “بعد از برداشتن گام نخست که پوزش‌خواهی صمیمانه (ناتو و دولت امریکا)، صورت گرفت باید گام دوم که همانا رسیدن به نتایج پس از بررسی‌ها است برداشته شود و یک اقدام انضباطی روی دست گرفته شود تا با این اقدام صداقت نیروهای خارجی آشکار شود.”
 

ناتو نیز اعتراضات اخیر را یک “شکست” برای این سازمان خوانده و بر ادامه تحقیقات و پیگیری این قضیه تاکید کرده است.