نيروهای ارتش سوريه بمباران مواضع مخالفان را در شهر حمص از سر گرفتند. اين در حالی است که حملات روز گذشته به اين شهر دهها کشته بر جای گذاشت که دو تن از آنان خبرنگاران آمريکايی و فرانسوی بودند.
بخش انگليسی بیبیسی گزارش دادهاست که از صبح پنجشنبه ۲۳ فوريه، ارتش سوريه با شليک راکت، توپ و خمپاره مواضع مخالفان را در مناطق مختلف شهر حمص از جمله باب عمر و خالديه درهم کوبيدهاست.
شهر حمص از روز چهارم فوريه تحت محاصره نيروهای بشار اسد است و اکنون وضعيت مردم اين شهر از نظر مواد غذايی و دارو به مرحله بحرانی رسيدهاست. از اين رو آلن ژوپی، وزير امور خارجه فرانسه، خواستار آتش بس شدهاست تا بتوان مواد غذايی و دارويی به مردم اين شهر رساند.
فشارهای سياسی بر دمشق مرتب افزوده میشود تا مردم غيرنظامی که در شهر حمص به محاصره نيروهای ارتش سوريه درآمدهاند، امان داشته باشند و گروههای امداد بتوانند به اين شهر وارد شوند.
بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد میگويد که او قصد دارد نماينده حقوق بشر خود را برای مذاکره به سوريه اعزام کند.
بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد میگويد که او قصد دارد نماينده حقوق بشر خود را برای مذاکره به سوريه اعزام کند
ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا نيز در اينباره گفتهاست که جامعه جهانی راههای بيشتری برای فشار بر حکومت بشار اسد خواهد يافت.
هيگ اظهار داشت: “شرايط بسيار نااميدکننده است. هزاران تن از مردم سوريه کشته شدهاند. و از شواهد پيداست که حکومت اسد با مصونيتی که دارد به رفتار خود ادامه میدهد. اما به گمانم ما میتوانيم نسبت به اقدامات گستردهتری درباره سوريه با بسياری از ملتها به توافق برسيم.”
وزير امور خارجه بريتانيا همچنين گفت که تحريمهای اروپا عليه سوريه میتواند سختتر از اين شود.
روز جمعه رهبران عرب و ديگر کشورهای جهان در تونس گردهم میآيند تا درباره بحران سوريه و آينده آن گفتوگو کنند. اما روسيه که اصلیترين متحد حکومت بشار اسد است اعلام کرده که در اين کنفرانس شرکت نخواهد کرد چرا که نماينده حکومت سوريه در آن حضور ندارد.
به گفته مخالفان بشار اسد، از آغاز قيام مردم سوريه تاکنون بيش از ۷۵۰۰ نفر کشته شدهاند. اگرچه حکومت سوريه ادعا میکند که ۲۰۰۰ نفر از کشتهشدگان نيروهای نظامی وفادار به حکومت بودهاند که “گروههای تروريست” آنها را به قتل رساندهاند.