مرکز ملی امنیت ضدجاسوسی آمریکا، در آخرین گزارشش که روز پنج شنبه ۲۶ ژوئیه منتشر شده، از برخی از فعالیت‌های جاسوسی-سایبری هکری وابسته به ایران پرده برداشته است.

امضا یک گروه هکر ایرانی-عکس: آرشیو

در این گزارش آمده که هکرهای چینی، روسی و ایرانی پیوسته در حال سرقت اطلاعات تجاری آمریکا هستند و تهدیدی جدی و فراینده برای امنیت ایالات متحده به حساب می‌آیند.

در این گزارش مشخصاً از برخی گروه‌های جاسوسی-سایبری چین، روسیه و ایران نام برده شده است، از جمله از گروه هکر ایرانی «راکت کیتن» که با حمله به شرکت‌های دفاعی آمریکا، درصدد سرقت اطلاعات مربوط به برنامه‌های موشکی و فضایی بوده است.

APT33 یک گروه دیگر هکر ایرانی است که در این گزارش نام آن آمده است. این گروه، با هدف سرقت اطلاعات مربوط به فناوری پتروشیمی، درچند نوبت به شرکت‌های انرژی ایالات متحده حمله کرده است.

بنا به گزارش مرکز ملی امنیت ضدجاسوسی آمریکا، هکرهای ایرانی گروه «اویل ریگ» نیز حملاتی را برای نفوذ به مؤسسات مالی و شرکت‌های فناوری اطلاعات آمریکا ترتیب داده‌اند، این گروه پیشتر به وبسایت‌های مراکز دولتی و مهم عربستان حمله کرده و توانسته بود برخی از آنها، از جمله سایت اداره کل ورزش عربستان را از دسترس خارج کند.

چند روز پیش، سازمان اطلاعات داخلی آلمان (BfV) نیز در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود که حملات سایبری جمهوری اسلامی شرکت‌ها و مؤسسات پژوهشی آلمان را تهدید می‌کند. در این گزارش آمده بود که از سال ۲۰۱۴ به بعد تعداد حملات سایبری از ایران به تدریح افزایش یافته و از سال ۲۰۱۷ به این سو مؤسسات آلمانی هم هدف این حملات قرار گرفته‌اند.

در اواخر ماه مارس نیز، وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانه‌ای مؤسسه «مبنا» و ۱۰ فرد مرتبط با این شرکت مستقر در ایران را به دلیل اجرای حملات سایبری علیه ۱۴۴ دانشگاه آمریکا و ۱۷۶ دانشگاه در ۲۱ کشور جهان تحریم کرده بود.

در بیانه وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح شده بود که مؤسسه مبنا، اطلاعات دانشگاهی سرقت شده را در اختیار سپاه پاسداران قرار می‌داده است.


بیشتر بخوانید: