در شهر حلب سوريه چندين انفجار بهوقوع پيوست و جان ۲۵ نفر را گرفت.
به گزارش رويترز، به نقل از خبرگزاری الدنيا سوريه، بامداد امروز، جمعه ۲۱ بهمنماه شهر حلب، واقع در شمال سوريه شاهد چندين انفجار بود که ۲۵ تن از شهروندان غيرنظامی و نظامی بر اثر اين انفجارها کشته و ۱۷۵ نفر زخمی شدند.
تلويزيون دولتی سوريه از “دو انفجار تروريستی” که پايگاههای نيروهای امنيتی و دستگاه اطلاعاتی را مورد هدف قرار داده بودند، خبر داد.
ديدهبان حقوق بشر سوريه که مقر آن در لندن است و به مخالفان حکومت بشار اسد تعلق دارد، به نقل از شاهدان عينی گفته است صدای سه انفجار و تيراندازی در اين شهر بهگوش رسيده است.
ديدهبان حقوق بشر سوريه همچنين اعلام کرد که يکی از انفجارها در نزديکی ساختمان نيروهای امنيتی رخ داده است.
يکی از ساکنان حلب در تماس تلفنی با رويترز گفت محوطه اطراف ساختمان اطلاعات نظامی در محله جديد حلب محاصره و مسدود شده است.
روز گذشته ارتش سوريه به گلولهباران شهر حمص بهشدت ادامه داد که در نتيجه اين حملات دست کم ۹۵ نفر از شهروندان حمص کشته شدند
حلب مرکز تجاری بزرگ سوريه، از خيزش مردمی عليه حکومت بشار اسد که از اسفندماه ۱۳۸۹ آغاز شده است، نسبتأ دور بود.
دوم دیماه سال جاری (۲۳ دسامبر ۲۰۱۱)، در فردای حضور هیأت ناظر اتحاديه عرب در سوريه، دو عمليات انتحاری در دمشق روی داد که در آن دستکم ۴۴ نفر کشته شدند.
در روز ۱۶ دیماه (ششم ژانويه) نيز يک بمبگذاری انتحاری جان ۲۶ نفر را گرفت.
در همين حال روز گذشته ارتش سوريه به گلولهباران شهر حمص بهشدت ادامه داد که در نتيجه اين حملات دست کم ۹۵ نفر از شهروندان حمص کشته شدند.
ارتش سوريه در اين حملات خمپارهها و موشکهای خود را به سوی مناطق مسکونی شليک کرد.
حملات ارتش سوريه به شهر حمص يک هفته است که ادامه دارد و در اين مدت صدها نفر کشته شدهاند. سازمان عفو بينالملل آمار کشتهشدگان در اين يک هفته را نزديک به ۲۵۰ نفر اعلام کرده است.
شهر حمص يکی از مراکز اصلی اعتراضات عليه حکومت بشار اسد بهشمار میرود.
در همين حال بان کیمون، دبيرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۱۹ بهمن (هشتم فوريه) گفت ناظران اتحاديه عرب برای ادامه کار خود به سوريه باز میگردند.
ناظران اتحاديه عرب در چارچوب طرح اين نهاد عربی برای يافتن راهحلی بهمنظور پايان دادن به خشونتها در سوريه، دی ماه ۱۳۹۰ به اين کشور سفر کرده بودند.
اتحاديه عرب چندی پيش در پی ادامه يافتن خشونتها در سوريه، ناظران خود را از اين کشور فرا خوانده بود.
در هفته گذشته روسيه و چين در روز شنبه ۱۵ بهمن برای بار دوم قطعنامه شورای امنيت را در محکوميت خشونتهای دولت سوريه وتو کردند. اين دو کشور پيش از اين نيز در اکتبر ۲۰۱۱ قطعنامه مشابهی را وتو کرده بودند.
همچنين کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، هلند، ايتاليا، بلژيک و اسپانيا سفرای خود را از دمشق فراخواندهاند و شورای همکاری خليج فارس نيز در بيانيهای اعلام کرد سفرای کشورهای عضو اين شورا از سوريه فراخوانده شدهاند و کشورهای عضو نيز از سفرای سوريه خواستهاند تا خاک اين کشورها را ترک کنند.
بر پايه آخرين آمار سازمان ملل که چند هفته پيش منتشر شد، در اعتراضات ۱۱ ماه گذشته سوريه ۵۴۰۰ نفر از مخالفان کشته شدهاند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی کشته شدهاند.