غلامرضا جلالی از مقام‌های ارشد نظامی ایران مدعی شده «تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک به دخالت خارجی‌هاست». او به ویژه بر مسئله ابرها دست گذاشته، ابرهایی که به عقیده او «دشمن خارجی» از آسمان ایران می‌رباید؛ ابرهایی که یکسال پیش قرار بود سپاه بارورشان کند.

غلامرضا جلالی، فرمانده سازمان پدافند غیرعامل ایران

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی گفت «تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک به دخالت خارجی‌هاست؛ مراکز علمی که در کشور وجود دارد مطالعه‌ای در این خصوص انجام داده‌اند که نتیجه مطالعات این موضوع را تأیید می‌کند».

این مقام نظامی گفت اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه «ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور می‌کنند؛ علاوه بر این ما با بحث ابردزدی و برف دزدی نیز مواجه هستیم». او گفته ادعایش مستند به این نکته است که از افغانستان تا مدیترانه همه ارتفاعات بالای دو هزار و ۲۰۰ متر برف دارند به جز ایران.

این اظهارات درحالی بیان می‌شود که در زمستان سال گذشته، پس از آنکه وزارت نیرو  اعلام کرد قصد دارد از هواپیماهای نیروی هوایی سپاه پاسداران برای بارورسازی ابرها استفاده کند، سپاه برای بارورسازی ابرها اعلام آمادگی کرد. پروژه‌ای که همچون تلاش‌های قبلی ایران برای بارورسازی، کمکی به حل بحران خشکسالی در ایران نکرد.

پیش‌بینی می‌شود سال ۱۳۹۷ خشک‌ترین سال آبی تاریخ ایران از زمان ثبت این آمار باشد. ۳۵ میلیون تن در ایران در معرض تنش آبی قرار دارند و از مجموع ۱۲۴۰ شهر کشور، ۶۰۰ شهر با بحران آب آشامیدنی مواجه هستند.

به عقیده کارشناسان بخشی از بحران آب به مدیریت ناکارآمد حکومت باز می‌گردد که با شیوه سنتی کشاورزی، سدسازی بی‌رویه و مصرف آب‌های زیر زمینی مرتبط است. اما بخش دیگری از بحران کم آبی ایران به سبب خشکسالی و کاهش شدید بارش در این کشور پدید آمده. همزمان در سطح جهانی، تغییرات اقلیمی که به واسطه تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای پدیده آمده باعث افزایش دما و گرمایش جهانی شده؛ موضوعی که ایران نیز از آن بی نسیب نمانده.

جنگ بیوسایبری

به باور غلامرضا جلالی از سرداران سپاه پاسداران، ایران درگیر یک «جنگ بیوسایبری» است: «امروز جنگ زیستی با هدف آسیب زدن به اقتصاد در دستور کار برخی کشورها قرار دارد و کشورهایی هستند که حملات زیستی هدفمندی انجام می‌دهند».

فرمانده پدافند غیرعامل ایران، علاوه بر «تغییرات اقلیمی در ایران» از آسیب به «زیتون‌های رودبار» و همچنین «آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و خسارت به مرغداری‌ها استان البرز» به عنوان دو مورد مشکوک دیگر نام برد.

این مقام ارشد سپاه «دستکاری غذایی و تغییر الگوی مصرف» را نیز از جمله دیگر تهدیدات خواند و از قول یک استاد دانشگاه مثال زد که «مصرف گوشت خوک تمایلات خدایی را در انسان از بین می‌برد».


در همین زمینه