بخش بين‌الملل سی‌امين دوره جشنواره فيلم فجر همراه با ناهماهنگی، سکوت‌های طولانی اجراکننده و نبود مترجم به کار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، شب گذشته ۱۷ بهمن‌ماه بخش بين‌الملل سی‌امين جشنواره بين‌المللی فيلم فجر پايان يافت.

بنا به اين گزارش، در مراسم پايانی برگردان بسياری از سخنان برگزيدگان و مسئولان برای مهمانان خارجی اين مراسم ارائه نشد که به‌ناچار در بخش‌های کوتاهی مدير بخش بين‌الملل جشنواره‌ به زبان انگليسی صحبت می‌کرد.

جواد شمقدری، معاون سينمايی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از اين مراسم گفت: “پس از انقلاب بيش از ۴۰۰ کارگردان فيلم ساختند و اکنون تلاش می‌کنيم که در سال، ۱۰۰ فيلم سينمايی توليد کنيم و پيش‌بينی می‌کنيم در پنج سال آينده ۳۰۰ فيلم بسازيم.”

جواد شمقدری: همه‌ فيلم‌سازان ايرانی سراسر دنيا می‌توانند فيلم خود را در جشنواره نمايش دهند، البته بايد تعريف و قواعد فيلم ايرانی با استانداردهای بين‌المللی هماهنگ باشد

وی افزود: “همه‌ فيلم‌سازان ايرانی سراسر دنيا می‌توانند فيلم خود را در جشنواره نمايش دهند، البته بايد تعريف و قواعد فيلم ايرانی با استانداردهای بين‌المللی هماهنگ باشد.”

جايزه‌های ويژه مصطفی عقاد و بيرق طلايی همراه با يک دستگاه خودرو پرايد به مهدی صباغ‌زاده برای فيلم “راه بهشت” رسيد.

مصطفی عقاد، تهيه‌کننده و کارگردان به‌نام سوری است که فيلم‌هايی چون محمد رسول‌الله و شير صحرا را ساخته است.

ديپلم افتخار جايزه حقوق بشر اسلامی همراه با يک دستگاه خودرو پرايد برای فيلم “روزهای زندگی” به کارگردانی پرويز شيخ‌طادی و تهيه‌کنندگی سعيد سعدی و سيما فيلم رسيد.

جايزه اصلی بخش بين الديان به “نارنجی‌پوش” به کارگردانی داريوش مهرجويی اهدا شد.

در ادامه اين بخش، لوح تقدير و سه سکه بهار آزادی برای “روييدن در باد” به رهبر قنبری و نيز لوح افتخار و سکه بهار آزادی به منوچهر هادی برای “يکی می‌خواد باهات حرف بزنه” رسيد.

لوح افتخار اين بخش همراه با سکه بهار آزادی به “روزهای زندگی” ساخته پرويز شيخ‌طادی و جايزه ويژه اين بخش به داريوش مهرجويی برای “نارنجی‌پوش” اهدا شد.

در بخش سينمای سعادت، سيمرغ‌های بلورين بهترين فيلم به فابين وونيه از فرانسه برای فيلم “آزادگان” و بهترين کارگردانی به اسماعيل فروخی برای” آزادگان” از فرانسه ارايه شدند.

همچنين ديپلم‌های افتخار دستاورد فنی و هنری اين بخش همراه با يک دستگاه خودرو به مرتضی هدايی برای “در انتظار معجزه” و نيز بهترين بازيگر با يک دستگاه خودرو به پريوش نظريه برای بازی “در انتظار معجزه” رسيدند.

جايزه بهترين فيلم‌نامه اين بخش نيز به “ريسمانی نزديک‌تر از رگ” نوشته عبدالقدوس الامين اهدا شد.

سيمرغ بلورين بهترين فيلم بخش سينمای آسيا (جلوه‌گاه شرق) نيز به داريوش مهرجويی برای فيلم “نارنجی‌پوش” رسيد.

سيمرغ‌های بلورين بهترين کارگردانی اين بخش به بانمی تاکاهاشی از ژاپن برای “پرونده هاکامادا” و جانگ جين از کره جنوبی برای “آسمان عشاق” و نيز ديپلم افتخار بهترين بازيگری نيز به شيرين يزدان‌بخش برای بازی در “بوسيدن روی ماه” اهدا شد.

جون سونگ دونگ و دونگ جين سونگ فيلم‌برداران فيلم چينی “۱۱ گل” ديپلم افتخار بهترين دستاورد فنی يا هنری را به‌طور مشترک از آن خود کردند.

سيمرغ‌های بلورين بهترين فيلم بخش جام جهان‌نما به رشيد بوشارب و ژان برآ برای “عمر قاتل من است” از فرانسه، بهترين کارگردانی به ماريوس هولست برای “سلطان جزيره شيطان” محصول مشترک نروژ، فرانسه، سوئد و لهستان و بهترين فيلم‌نامه به رشيد بوشارب و اوليوير لورل برای “رود لندن” محصول مشترک فرانسه، الجزاير و انگلستان اهدا شدند.

ديپلم های افتخار بهترين بازيگری اين بخش به درک تيد برای بازی در “صدای تيره” از کانادا و بهترين دستاورد فنی يا هنری به علی‌رضا زرين‌دست فيلم‌بردار “ملکه” اهدا شد.

لوح تقدير بهترين فيلم و جايزه ويژه بخش بيداری اسلامی به “ريسمانی نزديک‌تر از رگ” از لبنان به تهيه‌کنندگی علی ضاهر و مرتضی شمسی و جايزه ويژه ديگر اين بخش به فيلم “۱۸ روز” به ۱۰ کارگردان آن اهدا شد.

سی‌امين دوره جشنواره فيلم فجر شامگاه چهارشنبه ۱۲ بهمن‌ماه آغاز به‌کار کرد و ۲۲ بهمن‌ماه به‌پايان می‌رسد.