این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه پنجم خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

پنجمین روز از اعتصاب رانندگان کامیون،‌ شنبه پنجم خرداد

▪پنجمین روز از اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در نقاط مختلف ایران

اعتصاب کامیون‌داران شنبه پنجم خرداد به پنجمین روز خود وارد شده است.

ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، از ادامه اعتصاب در دست‌کم تکاب، گچساران، قزوین، کرمانشاه، تبریز، ایلام، خرم‌آباد، بوشهر، مشهد، کرمان،‌ ساری،‌ سقز، تاکستان، بروجن، دیوان‌دره و همدان حکایت دارد.

اعتصاب در مشهد:

برخی از اتوبوس‌داران نیز به این اعتصاب پیوسته‌اند.

اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان کامیون که اول خرداد آغاز شد، به زودی در سراسر ایران گسترش پیدا کرد. کامیون‌داران به‌دلیل افزایش قیمت لوازم یدکی، بالابودن حق کمیسیون شرکت‌های باربری،‌ پایین بودن نرخ کرایه، حق بیمه رانندگان، در نظر نگرفتن سختی کار و سنوات بیمه، وضعیت حمل و نقل و رسیدگی به مطالبات صنفی دست به اعتصاب زده‌اند.

اعتصاب در تبریز:

معترضان به روزنامه «ایران» گفته‌اند که مشکلات آنها در نامه‌ای به به ریاست جمهوری، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، مجلس، وزارت اطلاعات، سازمان صدا و سیما و حتی برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس چون کمیسیون عمران ارسال شده اما پس از عدم پاسخگویی هیچ یک از این نهادها، رانندگان تصمیم گرفتند تا به گفته یکی از آنها «اعتراض خود را به جاده‌ها آوردیم تا شاید مسئولان بدانند که کارد به استخوانمان رسیده است.»

یکی از اصلی‌ترین دلایل اعتراض‌ها ثابت‌ماندن نرخ کرایه بار در سه سال اخیر بود. به گفته داریوش امانی،‌ معاون سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای مسئولان وعده داده‌اند که کرایه در تمام استان‌ها ۲۰ درصد افزایش یابد.

به گفته امانی دستور افزایش قیمت ۲۰ درصدی پیش از این صادر شده و در برخی استان‌ها اجرایی شده است.

اعتصاب در سقز:

رانندگان اما این افزایش را با توجه به نرخ تورم و ثابت‌ماندن نرخ در سه سال گذشته کافی نمی‌دانند و خواستار افزایش ۵۰ درصدی هستند. امانی مدعی است که افزایش ۵۰ درصدی به خاطر رقابت در بازار به ضرر رانندگان تمام خواهد شد.

مقام‌های دولتی درباره حق کمیسیون بالای شرکت‌های حمل‌و‌نقل نیز نرخ‌های ثابت معین کرده‌اند. به گفته غلامحسین مرکی،‌ نایب رئیس انجمن صنفی رانندگان حمل‌و‌نقل بیرجند «نرخ پایه حق کمیسون باید ۱۲ درصد باشد و برای خرده بارها ۱۵ درصد و کامیون‌های حمل سیمان ۱۳ درصد است.» اما عباس خاکبازان، رئیس یک انجمن صنفی رانندگان تهران می‌گوید برخی شرکت‌های باربری در نبود نظارت از سوی سازمان راهداری، بین ۵۰ تا ۸۰ درصد کمیسیون برمی‌دارند.

اعتصاب در کرمانشاه:

▪تجمع در دانشگاه آزاد زاهدان در اعتراض به توهین یک استاد به اهل سنت

دانشجویان دانشگاه آزاد در اعتراض به توهین یک استاد این دانشگاه به اهل سنت دست به اعتراض زدند.

از صحبت‌های توهین‌آمیز این استاد دانشگاه ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده بود. مقام‌های مسئول دانشگاه آزاد زاهدان بعدتر از تعلیق او و تحویلش به مقام‌های قضائی خبر دادند.

اهل سنت در ایران به ویژه در استان سیستان و بلوچستان همواره نسبت به مسئله تبعیض اعتراض کرده‌اند. یکی از شرط‌های رهبران اهل سنت سیستان و بلوچستان برای رأی دوباره به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری نیز مشارکت‌دادن بیشتر اهل سنت در فرآیند تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری بود.

ویدئویی از اعتراضات این دانشجویان منتشر شده است:

▪اعتراض کارگران تراورس راه‌آهن شمال شرق

شماری از کارگران شرکت تراورس راه‌آهن شمال شرق ۱ سمنان، شاهرود و دامغان در ششمین روز از اعتصاب به سر می‌برند.

شنبه پنجم خرداد

اعتراض این کارگران به پرداخت‌نشدن معوقات مزدی،‌ از جمله حقوق و مزایا و نیز حق بیمه است.

کارگران این شرکت از ۱۳۹۰ تا کنون بارها دست به اعتراض زده‌اند.

▪تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی خرم‌آباد

شماری از بازنشستگان استان لرستان ظهر شنبه در برابر ساختمان سازمان تأمین اجتماعی خرم‌آباد تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران («ایلنا»)، تجمع‌کنندگان به تأخیر پرداخت مستمری بازنشستگی خود معترضند. آنها می‌گویند که این تأخیرها برنامه زندگی‌شان را به هم ریخته است.

اعتراض دیگر بازنشستگان تأمین اجتماعی لرستان به عدم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان باز می‌گردد. به گفته آنها، بسیاری از بازنشستگان هنوز حقوقی کمتر از دو میلیون تومان دریافت می‌کنند.

▪اعتراض به تاکسی‌های اینترنتی در تهران و اصفهان

برخی از رانندگان تاکسی‌ اینترنتی اسنپ در تهران دست به تجمع زدند.

تجمع در برابر دفتر اسنپ، خیابان گاندی تهران، شنبه پنجم خرداد

معترضان که در خیابان گاندی در برابر دفتر شرکت اسنپ تجمع کرده‌بودند، به پایین بودن نرخ کرایه معترضند.

در اصفهان نیز تجمعی مشابه برگزار شد. این‌بار شماری از رانندگان تاکسی اینترنتی تپسی در برابر ساختمان این شرکت تجمع کردند.

آنها نیز به پایین بودن نرخ کرایه معترضند. ویدئویی از این اعتراض در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده:

▪تجمع دوباره در نیشکر هفت‌تپه

وب‌سایت اتحادیه آزاد کارگران از تجمع دوباره کارگران مجتمع صنعتی نیشکر هفت‌تپه در محوطه این کارخانه خبر داد.

کارگران هفت‌تپه در اعتصاب ـ تصویر آرشیوی

کارگران نیشکر هفت‌تپه در ماه‌های اخیر بارها دست به اعتصاب زده‌اند و خواهان رسیدگی به مطالبات مزدی خود هستند.

این بار کارگران پس از خاموش‌شدن رسمی کارخانه در صبح جمعه و پایان فرآیند بهره‌برداری در محوطه اعتصاب کرده‌اند. آنها خواهان دریافت سه ماه دستمزد معوقه و بن‌های کارگری مربوط به ۱۳۹۵ هستند و به اخراج بیش از ۲۰۰ کارگر به بهانه پایان بهره‌برداری، و نیز مسکوت‌ماندن طرح طبقه‌بندی مشاغل معترضند.

▪اتوماسیون و تعدیل نیرو: اعتراض کارگران اخراجی شهرداری طبس

پیمانکار شهرداری طبس یک دستگاه ماشین جاروی خیابان خریداری کرده و با اتوماسیون رفتگری، ۲۰ کارگر شهرداری را ۳۱ اردیبهشت اخراج کرده است. این کارگران بیکارشده همراه با خانواده‌هایشان در برابر ساختمان شهرداری طبس دست به تجمع زدند.

تجمع کارگران بیکارشده شهرداری طبس،‌ شنبه پنجم خرداد

به گزارش ایلنا، این کارگران به طور میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کاری دارند و هنوز دستمزد چهارماه کار به آنها پرداخت نشده است. آنها عیدی ۱۳۹۵ و یک سال حق اضافه‌کاری را نیز کماکان طلبکارند.

معترضان می‌گویند که شهرداری طبس پیگیر وضعیت آنها نیست.


در همین زمینه