نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی‌ها به تجمع روز گذشته (پنج‌شنبه) معلمان معترض در تهران یورش بردند و ضمن مجروح کردن چندین نفر از آن‌ها چند تن از فعالان صنفی معلمان را هم بازداشت کردند. شورای هماهنگی تشکل‎‌های صنفی فرهنگیان ایران و کانون صنفی معلمان تهران در واکنش به این حملات در بیانیه‌های جداگانه‌ای ضمن درخواست آزادی فوری و بدون قید و شرط معلمان بازداشت‌شده از مسئولان حکومتی خواسته‌اند تا از جامعه فرهنگی کشور عذرخواهی کنند.

تجمع اعتراضی معلمان در تهران
تجمع اعتراضی معلمان در تهران

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران که فراخوان تجمع پنج‌شنبه را صادر کرده بود در بیانیه خود ضمن بیان این‌که فعالیت کانون‌های صنفی معلمان تهران و البرز قانونی است، گفته است: «تجمع ۲۰ اردیبهشت معلمان در تهران تحت هدایت کانون‌های صنفی شناسنامه‌دار استان‌های تهران و البرز مانند دیگر استان‌های کشور، کنشی مدنی و اعتراضی مسالمت‌آمیز برای احیای پیکر محتضر آموزش و پرورش و حقوق منکوب‌شده معلمان بازنشسته و شاغل در سراسر ایران بود که با حمله سازماندهی شده نیروهای لباس شخصی و امنیتی به تنش و تشنج بدل گردید.»

معلمان شاغل و بازنشسته ایران روز گذشته در ۱۲ شهر علیه دستمزدهای پایین‌تر از خط فقر و کمبود بودجه‌های آموزشی دست به تجمع اعتراضی زدند. در تجمع تهران که در برابر سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، نیروهای امنیتی به فرهنگیان معترض حمله کرده و معلمان، از جمله معلمان زن را کتک زدند و حدود ۱۵ نفر از آن‌ها را بازداشت کردند. شماری از معلمان بازداشتی آزاد شدند اما تعدادی از آن‌ها همچنان در بازداشت به‌سر می‌برند. محمدتقی فلاحی دبیرکانون صنفی تهران، رسول بداقی، عضو هیئت مدیره‌ کانون صنفی معلمان تهران، عالیه اقدام‌دوست، محمد حبیبی، اسماعیل گرامی، علی زلفی، علی پیروز، محمدحسن پوره از جمله افراد بازداشت‌شده بودند.

تبریز، شیراز، اصفهان، کرمانشاه، ساری، قروه، دیوان‌دره، ممسنی، کازرون، مریوان و خرم‌آباد نیز شاهد گردهمایی‌های مشابه دیگر بودند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آورده است: «مسئولانی که در بیشتر ساعات شبانه‌روز از تریبون‌های متفاوت به دفاع از جریان‌های عدالت‌خواهی در کشورهای مختلف مشغول و سرگرم هستند، وقتی نوبت به خودشان می‌رسد، آسمان دفاع از ستمدیده و عدالت خواهی‌شان می‌تپد و هر مطالبه حقی را تحت عنوان آشوبگری و همنوایی با دشمن به بند می‌کشند.»

این شورا حمله به تجمع فرهنگیان را «غیرقانونی» و «نقض آشکار حقوق مدنی و صنفی فرهنگیان کشور» دانسته و از همه مسئولان مربوطه خواسته است تا «ضمن آزادی هرچه سریعتر بازداشت‌شدگان به صورت رسمی از جامعه فرهنگی کشور، دلجویی و عذرخواهی کنند».

کانون صنفی معلمان تهران نیز در بیانیه خود در توضیح واقعه روز پنج‌شنبه گفته است که معلمان بنابر درخواست پلیس از محدوده پارک خارج نشدند اما ناگهان با یورش نیروهای لباس شخصی مواجه شدند: «نیروهای امنیتی و لباس شخصی معلمان را بر سنفگرش خیابان کشیدند و صورت زنان معلم را با خون رنگین کردند تا صدای حق خواهی‌شان را خفه کنند.»

کانون صنفی معلمان تهران ضمن محکوم کردن این حمله به معلمان، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط معلمان بازداشتی و پایان دادن به این شیوه‌ برخورد با معلمان شد.

در تجمع پنج‌شنبه معلمان معترض پلاکاردهایی در دست داشتند که در آن‌ها به دستمزدهای پایین‌تر از خط فقر و کمبود بودجه‌های آموزشی اشاره شده بود. تأمین آموزش رایگان و کیفی برای همه کودکان و مخالفت با خصوصی‌سازی آموزش نیز از جمله خواسته‌های دیگر معلمان است.

بیشتر بخوانید: