شماری از زنان اصولگرا در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کميته تحقيقات و مطالعات جامعه زينب و احزاب زنان اصولگرا، در این نامه طرح پيشنهادي خود “جهت تعيين سازوکار افزايش تعداد زنان در مجلس شوراي اسلامي” را ارايه كردهاند.
امضاکنندگان این نامه خواستار آن شدهاند که سهمیه زنان در شهر تهران به ۱۰ نفر افزایش پیدا کند، در شهرها و مراکز استاني با بيش از دو نماينده در مجلس يکی از آنها حتما زن باشد و در شهرهايي که تعداد نمايندگانشان به پنج و يا بيشتر ميرسد نیز دو سهمیه برای زنان درنظر گرفته شود.
زنان اصولگرا میگویند که این درخواست به جهت “حضور پررنگتر و فعالتر زنان در مجلس شوراي اسلامي و جبران موانع و مشکلات بر سر راه زنان و برطرف شدن ضعفهاي موجود” مطرح شده است.
زنان اصولگرا خواستار آن شدهاند که سهمیه زنان در شهر تهران به ۱۰ نفر افزایش پیدا کند، در شهرها و مراکز استاني با بيش از دو نماينده در مجلس يکی از آنها حتما زن باشد و در شهرهايي که تعداد نمايندگانشان به پنج و يا بيشتر ميرسد نیز دو سهمیه برای زنان درنظر گرفته شود.
امضاکنندگان این نامه خواهان آن هستند که پیشنهادشان به عنوان “ماده واحده الحاقی” به قانون انتخابات اضافه شود.
در این نامه آمده است که اندک بودن نمايندگان زن در مجلس شوراي اسلامي، حضور “سربلند و افتخارآمیز” جمهوری اسلامی ایران را در کنفرانسها و كنگرهها و مجامع بينالمللی زير سوال ميبرد و موجب “سرشکستگی و نقطه ضعف” ایران شده است. ایران در رابطه با تعداد نمایندگان زن در مجلس، در رده یک کشور به آخر مانده، قرار دارد.
“رشد فزاينده زنان متخصص و کارآمد،ضرورت بهره برداري از نگرش زنانه به موضوعات در مراکز تصميمسازی وپرداختن به مسائل زنان و خانواده و رفع خلاءهاي قانونی” از جمله دلایل عنوان شده برای طرح این پیشنهاد است.
زنان اصولگرا میگویند که به خاطر عدم دستیابی زنان به امکانات مالی و سیاسی به دلیل “حفظ عفاف و رعایت حریمهای خاص” و همچنین جبرانجبران فرصتها و امکانات اجتماعي – اقتصادي که زنان “به دليل پرداختن به خانواده” کمتر به آن دسترسی دارند، باید سهمیه ویژهای برای زنان در مجلس درنظر گرفته شود.
در حال حاضر فقط هشت نماینده زن در مجلس شورای اسلامی حضور دارند. در مجالس اول تا سوم فقط چهار زن به نمایندگی مجلس انتخاب شدند و در مجلس چهارم تعداد نمایندگان زن در مجلس به ۹ نفر رسید. در مجلس پنجم ۱۴ زن موفق به کسب آرا در انتخابات شدند و در مجالس ششم و هفتم ۱۳ زن موفق به کسب کرسی نمایندگی مجلس شدند.
این طرح در قالب یک نامه و یک ضمیمه با امضای مریم بهروزی دبیر کل جامعه زینب، به دفتر رییس مجلس شورای اسلامی تحویل داده شده و عفت شریعتی، معاون پارلمانی دبیر کل جامعه زینب به دنبال جمعآوری امضا از نمایندگان مجلس، برای ارائه این پیشنهاد در قالب یک طرح است.
در همین زمینه:
اینهم یکی دیگر از شگردهای حکومت اسلامی که حقوق نابرابر برای مرد و زن قایل است. این تصمیم نه زبطی به قران دارد و نه اسلامی است. اینها برگفته از سنن اعراب جاهلیت است که در عربستان سعودی در درجه اعلای ان دیده میشود و در ایران کمی با سنن محلی قاطی شده و کمرنگتر شده است.
همین احکام در دین یهودیت و مسیحی هم وجود دارند. همین مسیحیان و یهودیان چیزی به اسم کمربند عفت داشتند که یک حلقه فلزی قفلدار بود که هر گاه شوهر زنی به مسافرت داری میرفت میان تنه زنش را در ان قفل میکرد و کلیدش را با خود به سفر میبرد. اگر شما به این میگویید دیوانگی درست حدس فکر میکنید.
مسلما کمی بیش از جمعیت ایران را زنان تشکیل میدهند پس تعداد نمایندگاه زن هم بایستی کمی بیش از نصف تعداد کل باشد.
کاربر مهمان / 16 January 2012
مهدی کروبی: «بهتر است جمع اندکی که مورد قبول آقایان هستند مانند علی اکبر ولایتی، محسن رضایی (که در انتخابات ۸۸ نظرات بدیعی داشتند) به سخنگویی حدادعادل و احمد خاتمی (به عنوان حاکم شرع قاطع، که حقیر و آقای موسوی را محارب اعلام کرده بود) به ریاست احمد جنتی، به عنوان شورای عالی انتخابات منصوب شوند و افرادی را به عنوان نماینده ملت انتخاب (منصوب) کنند و تیر آخر را به پیکره جمهوری اسلامی که در سال ۵۸ با رای قاطع و بیسابقه مردم تصویب و تاسیس شد، بزنند.»
کاربر مهمان / 17 January 2012