خبرگزاری ایسنا نوشته است: « این روزها سلفی انداختن به یک موضوع مرسوم تبدیل شده است و افراد در بسیاری از مکانها و موقعیتها ترجیح میدهند خودشان از خودشان عکس یادگاری بگیرند.» این خبرگزاری در این رابطه، با اشاره به مومیایی منسوب به رضاشاه، پرسیده است: «شما اگر در مواجه با یک جنازه قرار بگیرید، با او یک عکس سلفی میگیرد یا به سنت و آیین فرهنگی و دینی وفادار میمانید و حرمت مرده را نگه میدارید؟»
28 April 2018
از رادیوزمانه انتظار می رود با هوشمندی خود دربارۀ اوضاع سیاسی ایران، این بحث مومیایی مربوط به دیکتاتور مزبور را خیلی کش ندهد. مسئله بر سر کشف جنازه یا نبش قبر نیست، مسئله بر سر زنده کردن یک مرده در افکار عمومی، و یا دفن وی در زباله دان تاریخ است. هرچه سریعتر با بایکوت کردن این بلاهت ملی، زمینه را برای دفن مجدد این دیکتاتور آماده کنید.
کارو / 28 April 2018
“رادیو زمانه” که سهله, حتا اگر کل رسانه های مترقی در ایران هم این داستان را تحریم کنند, به احتمال قوی, نه تنها تغییری در روند قضیه ندارد, بلکه اصولاً چنین پرسشواره هایی با تحریم رسانه ای و امثالهم قابل حل نیست و از بین نمی رود.
بخش اعظم داستان تا به حال همانگونه که دوستان به درستی اشاره میکنند راه انداختن یک جریان بنیادگرایی سلطنتی است, اما بخش دیگر مسئله عدم وجود آزادی های سیاسی در کشور می باشد, و چگونگی رسیدن به آن.
این حقیر هیچ وقت سرخوشی با سلطنت طلبان نداشته ام, و نخواهم داشت, اما در عین حال معتقدم که هنجار سیاسی ما در ایران باید بر مبنای “آزادی های بی قید و شرط شخصی, سیاسی و اجتماعی” قرار بگیرد و باشد.
به قول معروف فرض محال که محال نیست؛ فرض اینکه رژیم سقوط کرد و کشور آزاد شد. آیا این “آزادی های بی قید و شرط شخصی, سیاسی و اجتماعی” شامل مخالفان ما نیز می شود؟
و این نه به معنای نادیده گرفتن ذهنیت استبدادی و فاشیستی در برخی اقشار از جامعه است و نه کم بها دادن به توطئه های “سفید” در شرف وقوع در رسانه های ایرانی زبان غربی و….
اما در مقابله با هر دو مشکل: ذهنیت اقتدارگرای برخی از اقشار مردم, و دساسیس برون مرزی, شاید تنها برخورد کاری و جدی سیاسی کاری و روشنگری و ساخت زدایی این پرسشواره باشد.
زنده یاد گلشیری می گفت که: “زباله دان تاریخی در بین نیست, هیچکس هیچ جا نمیره و همه همین بغل دست میمونند”
هوشنگ / 29 April 2018
قابل توجه دوستان که بهتر ه به دور از تعصب و خودخواهی ،کمی تاریخ بخونید کارهای که رضا شاه برای ایران انجام داده،هنوزم آثارش هست ،رضا شاه سمبل ونماده این سرزمین هست ،روحش شاد
پیمان / 29 April 2018
رضا شاه منتخب مردم نبود و اصلن مردم هیچ نقشی در تعیین حکومت نداشتند ولی اغلب کارهایش در ست بود مثل تاسیس دانشگاه و مدرن کردن اموزش و پرورش و دستگاه قضایی . اگر به جای او روحانیت حکومت میکرد وضع ماچه بود ؟! . رضا شاه را را انگلیس بر سر کار آورد و حاصلش رشد و پیشرفت کشور شد و جمهور ی اسلامی را مردم برگزیدند و حاصلش این وضعیت شد !! پس تا زمانی که جامعه ایران توده وار سنتی و پوپولیستی باشد راه پیشرفت بسته است ونیاز به آگاهی مردم دارد که زمان بر است . .
bijan / 29 April 2018
لیاقت ما ایرانیها همان خمینی بیسواد و جمهوری پر از خدعه وفریب و سراپا فساد اسلامی است.
دلم برای آن پدر و پسر وطن پرست که عمرشان را فدای این مردم نمک نشناس کردند میسوزد.
مومن / 29 April 2018
دوست گرامی کارو پیشنهاد شما. یعنی خود سانسوری رسانه ای. چندان خوب نیست.
اینکه من و شما چشم خود را ببندیم خود بخود واقعیت که محو نخواهد شد.
بهترین برخورد چه با خبر و چه با خود جسد ایشان دفن با احترام و رسمی و علنی. در مکان
مشخص. ما ایرانی برخورده بزرگمنشانه و احترام آمیز با یکدیگر و حتی مخالفان و دشمنانمون
را یاد بگیریم . شما ملاحظه بفرماید قضیه فقط به ایشون ختم نمیشه. تو این دوره
برای ملت خاوران ایجاد کردند. و اجساد رو به بدترین شکل دفن کردند و قبور نویسندگان چپ و یا هر گونه مخالفی یا هنرمندی یا بهائیان رو با پتک و بلدزر ووو تخریب میکنند. حتی منه مخالف سلطنت و جمهوری خاه هم باید به
این رفتار متوحشانه نه بزرگ بگه. ما باید یاد بگیرم تمدن یعنی همزیستی با یکدیگر.
تنها رفتار درست و سنجیده و دوری از خشم ایدولوژیک ما را از این قبیله وحشی حاکم بر ایران حاضر جدا میکنه.
موفق باشید.
روزبه / 29 April 2018