سارا دنیوس که رییس هیات انتخاب برنده جایزه نوبل ادبیات در آکادمی سوئد بود، به دنبال ماجراهای مربوط به انتشار اخبار آزار جنسی یکی از شخصیت‌های فرهنگی پرنفوذ سوئد، مجبور به کناره‌گیری شد. این برکناری با واکنش تند سیاستمداران در سوئد روبه‌رو شده و آلیسا با کونکه، وزیر فرهنگ سوئد گفته که از این زن حمایت می‌کند.

دبیر برکنار شده هیات انتخاب آکادمی سوئد اغلب بلوز پاپیون‌دار می‌پوشد

ژان کلود آرنالت، یکی از شخصیت‌های شناخته شده فرهنگی در سوئد، نوامبر گذشته به دنبال اوج‌گیری کمپین «می‌تو» در سوئد از سوی ۱۸ زن متهم به آزار جنسی شد. ژان کلود آرنالت خود عضو آکادمی نوبل نیست اما همسرش کاترین فروستنسون، عضو آکادمی نوبل است. او یک کلوپ ادبی مشهور دارد که زنان اعلام کرده‌اند در آن مورد آزار و حتی تجاوز ژان کلود آرنالت قرار گرفته‌اند.

به دنبال این اتهامات آکادمی نوبل اعلام کرده بود که همه روابط خود را با این فرد قطع کرده اما در عین حال به دلیل فشارهایی که به سارا دنیوس آورده، با انتقاد شدید افکار عمومی در سوئد روبه‌رو شده است.

سارا دنیوس، زنی که با پاپیون بلوز خود تصویر شناخته‌شده‌ای دارد، کسی بود که اتهامات وارده به ژان کلود را بررسی کرد و دریافت که علاوه بر آزار جنسی، او دست‌کم شش بار برنده جایزه نوبل ادبی را از طریق اطلاعاتی که از همسرش به دست آورده، لو داده است. او به رسانه‌ها گفته بود که موضوع ژان کلود بر اعتبار جایزه نوبل تاثیر منفی گذاشته است.

به دلیل همین اتهامات آکادمی نوبل سوئد هفته گذشته رای داد که کاترین فروستنسون باید برکنار شود و به دنبال این مساله سه نفر از اعضای کمیته  انتخاب برنده نوبل ادبی کناره‌گیری کردند. یکی از شرایط برکناری کاترین فوستنسون هم کناره‌گیری سارا دنیوس اعلام شده بود.

۱۸ عضو آکادمی نوبل مادام‌العمر عضو آکادمی هستند و نمی‌توانند استعفا کنند، به همین دلیل سه نفر یاد شده اعلام کرده‌اند که فعالیت خود را متوقف می‌کنند.

به دنبال برکناری سارا دنیوس، هشتگی در توییتر راه افتاده به معنای «بلوز پاپیون‌دار برای سارا» و کاربران اعلام کرده‌اند که برای نشان دادن حمایت خود از سارا، روز جمعه ۱۳ آوریل بلوز پاپیون‌دار می‌پوشند. حتی مردان کابینه سوئد مانند وزیر زیرساخت‌های این کشور اعلام کرده‌اند که بلوز پاپیون‌دار خواهند پوشید. عکس‌های زیادی از شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی سوئد با بلوز پاپیون دار منتشر شده است.

ماجراهای آکادمی سوئد آنقدر جنجالی شده بود که حتی پادشاه سوئد که هرگز درباره مسایل جاری اظهار نظر نمی‌کند، به آن وارد شد. پادشاه سوئد حامی عالی‌مقام آکادمی سوئد است.

سارا دنیوس از سال ۲۰۱۵ به عنوان رییس دائمی هیات انتخاب جایزه نوبل برگزیده شده بود و نخستین زن در این مقام بود.