آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، از مراجع دینی شیعه می‌گوید دلیل فلج بودن اقتصاد کشور وجود بانک‌های ربوی است و این بانک‌ها در حکم محاربه با خدا هستند.

آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، از مراجع دینی شیعه
آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، از مراجع دینی شیعه

به گزارش تسنیم، جوادی آملی در سخنرانی خود در قم گفت بانک‌های «ربوی» در حکم محاربه با خدا هستند چراکه تولید کالا با سرمایه‌ای انجام می‌شود که ربوی است.

این مرجع دینی افزود: «درست است که پاک‌کننده نجاسات آب است اما سرمایه‌ای که از مال حرام انباشته شده باشد با آب پاک نمی‌شود و آب پاک‌کننده مال نجس نیست همان‌گونه که ربا، قمار و شرک را آب پاک نمی‌کند.»

با این حال جوادی آملی نگفت که «بانک اسلامی» و «غیرربوی» مد نظر او چگونه بانکی است و بر چه اساسی فعالیت اقتصادی خود را تنظیم می‌کند.

در حکومت اسلامی ایران بیشتر مراجع دینی سود بانک‌های جمهوری اسلامی به سپرده‌گذاران را «حلال» می‌دانند چون به‌گفته آن‌ها بر اساس قراردادهای شرعی در اختیار سپرده‌گذاران قرار می‌گیرد.

اقتصاد ایران به‌رغم توافق هسته‌ای در وضعیت دشواری به‌سر می‌برد. کارگاه‌های تولیدی ورشکست می‌شوند و اخراج کارگران همچنان ادامه دارد.

گفته می‌شود ۸۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار بانک‌ها است. بانک‌هایی که با بهره‌گیری از سرمایه پولی شهروندان و سپرده‌گذاران، بر حجم فعالیت‌های بنگاه‌داری خود افزوده‌اند.

دولت روحانی در سال‌های اخیر بانک‌ها را برای کاهش نرخ سود بانکی برپایه نرخ تورم تحت فشار قرار داد و در شهریورماه سال گذشته آن‌ها را موظف کرد که نرخ سود خود را به حداکثر ۱۵ درصد برسانند. کاهش بهره بانکی اما دوام نیافت و پس از چند ماه اکنون در برخی از بانک‌ها نرخ بهره بار دیگر به ۲۱ درصد قبل بازگشته است.

بیشتر بخوانید: