یکی از کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اطلاع داده که این واحد تولیدی از ۱۲ فروردین تولید را مجدداْ از سر گرفته است. کارفرما در فصل بهره‌برداری از مزارع نیشکر کارخانه را مجدداً به راه انداخت، بدون آنکه به تعهدات خود عمل کند. با فرارسیدن فصل تابستان و رکود تولید دستمزد پنج ماه کارگران به خطر می‌افتد. کارگران همچنان خواهان آزادی بازداشتی‌ها، بازگشت اخراجی‌‌ها بر سر کارشان و پرداخت دستمزدهای معوقه‌اند.

نی‌بران نیشکر هفت‌تپه: با فرارسیدن تابستان و فصل داشت آن‌ها بیکار می‌شوند. دستمزد سایر کارگران هم همچنان در ابهام است

امید اسدبیک، مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت‌تپه، پنج‌شنبه ۹ فروردین با صدور بخشنامه‌ای از تعطیلی موقت کارخانه نیشکر هفت‌تپه خبر داده بود. یکی از کارگران این کارخانه اما به خبرگزاری ایلنا خبر داده که با وجود آنکه کارفرما هنوز معوقات مزدی کارگران و سایر مطالبات آنان را پرداخت نکرده، فعالیت کارخانه را در فصل بهره‌برداری و تولید شکر از سر گرفته است.

کارگران نیشکر هفت‌تپه دستمزد بهمن و اسفند ۹۶ را هنوز دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این عیدی کارگران روزمزد و قراردادی هم به طور کامل پرداخت نشده است.

مجتمع نیشکر هفت‌تپه در ۱۵ کیلومتری شوش در استان خوزستان قرار دارد. این کارخانه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران است که نیم قرن از تأسیس آن می‌گذرد. نیشکر هفت‌تپه در اسفند ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تاکنون‌ با مشکلات اقتصادی مواجه شده و نمی‌تواند دستمزد کارکنان و کارگرانش را به‌موقع بپردازد. اعتصابات و اعتراضات مکرر کارگران نیشکر هفت‌تپه از سه سال قبل تاکنون ادامه دارد.

در بهمن سال گذشته، نیروهای امنیتی ۳۴ تن از کارگران معترض بخش تولید کشاورزی نیشکر هفت‌تپه را بازداشت کردند. یکی از کارگران این واحد تولیدی که نام او افشا نشده به خبرگزاری ایلنا یادآوری کرده که کارگران خواهان آزادی سایر کارگران بازداشتی و بازگشت اخراجی‌ها بر سر کارشان هستند:

 «بخش دیگری از مشکلات ما کارگران، بازداشت حدود ۱۰ نفر از همکارانمان در جریان اعتراضات اخیر است که از وضعیت آن‌ها خبری نداریم. جدا از بازداشت تعدادی از کارگران، حدود ۵ نفر از همکارانمان در جریان اعتراضات اخیر حق ورود به محل کارشان را ندارند.»

در فصل بهره‌برداری و تولید شکر، آب کافی برای آبیاری مزارع نیشکر در استان خوزستان وجود ندارد. این امر مشکلات کارخانه نیشکر هفت‌تپه را دو چندان کرده است:

 «همکارانمان در بخش آبیاری مزارع نیشکر می‌گویند مزارع به دلیل کمبود آب در حال خشک شدن هستند.»

این کارگر به خبرگزاری ایلنا گفته است کارگران این پرسش را مطرح کرده‌اند که چرا کارفرما طرح مدون و برنامه منظمی برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران در نظر نگرفته است.

این نگرانی وجود دارد که با فرارسیدن فصل تابستان که فصل داشت مزارع نیشکر است و از تولید نیز خبری نیست، کارفرما از پرداخت دستمزد پنج هزار کارگر و نی‌بر نیشکر هفت‌تپه خودداری کند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه دو روز قبل از آنکه کارفرما کارخانه را با صدور بخشنامه‌ای تعطیل کند، سه‌شنبه ۷ فروردین بار دیگر دست از کار کشیدند و با شعار «کارگر هفت‌تپه، گرسنه‌ایم، گرسنه» در بازار محوطه شرکت راهپیمایی کردند. اما تعطیلی کارخانه فقط چهار روز ادامه یافت و حالا معلوم شده که کارفرما ظاهراً قصد دارد در فصل بهره‌برداری و تولید شرکت از نیروی کار کارگران بدون انجام تعهداتش استفاده کند.

۸ اسفند ۹۶ علی نقدی، یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در محوطه کمپ نی‌بر‌ها با انداختن خود به شاه‌کانال آب مزارع نیشکر دست به خودکشی زد و جان باخت. او که ۲۷ سال سابقه کار در این کارخانه را داشت، پس از آن‌که مسئولان اداری کارخانه پاسخی به خواسته‌اش ندادند گفته بود خسته شده و خودکشی می‌کند.

اسفند ۹۶ نیز به دنبال اعتراضات کارگری در شرکت تولید شکر هفت‌تپه استان خوزستان، فعالیت این شرکت متوقف شده بود. اما کارگران و کارفرما، پس از سه روز بر سر راه‌اندازی کارخانه به توافق رسیدند.

بیشتر بخوانید: