شبکه بی‌بی‌سی از آزار و اذیت روزنامه‌نگاران و خبرنگاران خود توسط مقام‌های ایرانی به دفتر سازمان ملل در ژنو شکایت برد.

دفتر شبکه بی‌بی‌سی در لندن
دفتر شبکه بی‌بی‌سی در لندن

تونی هال، مدیرکل شبکه بی‌بی‌سی در این‌باره گفته است که این شبکه برای نخستین بار چنین شکایتی کرده است زیرا مقام‌های ایرانی اقدامات بی‌بی‌سی برای پایان دادن به آزار کارکنان این شبکه را کاملاً نادیده گرفته‌اند.

او افزوده است: «در طول ۹ سال گذشته مجازات جمعی روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌هایشان [در ایران] بدتر شده است.»

خبرنگاران و روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی فارسی از آغاز به‌کار این شبکه ماهواره‌ای در سال ۲۰۰۹، همواره آماج فشارهای مقام‌های امنیتی ایران بوده‌اند.

در مردادماه سال جاری، شبکه جهانی بی‌بی‌سی اعلام کرد که ۱۵۲ نفر از روزنامه‌نگارانی که با بخش فارسی این شبکه همکاری می‌کردند یا همچنان در استخدام بخش فارسی بی‌بی‌سی هستند، در ایران ممنوع العمامله شده‌اند.

با ممنوع‌المعامله شدن گروهی از روزنامه‌نگاران در بخش فارسی بی‌بی‌سی، مقامات قضایی می‌توانند اموال آن‌ها را در ایران مصادره کنند. افزون بر این، آن‌ها اجازه ندارند املاکشان را بفروشند یا ملکی در ایران بخرند.

بی‌بی‌سی همچنین از بازداشت‌های خودسرانه، ضبط گذرنامه‌ها و ممنوعیت سفر اعضای خانواده کارکنان بی‌بی‌سی فارسی انتقاد کرده بود.

در بهمن ۱۳۹۰ نیز عده‌ای از روزنامه‌نگاران در ایران به اتهام همکاری با بی‌بی‌سی فارسی بازداشت شدند. در آن زمان نهادهای امنیتی و قضایی ایران اعلام کرده بودند که هر گونه همکاری با شبکه بی‌بی‌سی فارسی غیرقانونی است و موجب پیگرد قضایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: