معاون نماينده ويژه آمريکا در امور افغانستان و پاکستان می‌گويد گفت‌وگوها برای احيای روابط با پاکستان که در پی حمله اخير آمريکا به يک پاسگاه نظاميان پاکستانی به شدت به سردی گرائيده، آغاز شده است.

بيت جونز، معاون نماينده ويژه آمريکا برای افغانستان و پاکستان طی يک نشست خبری درکابل گفت که گفت‌وگوهای “صريح و روشن” با پاکستان در مورد آن‌چه که باعث بروز مشکل در روابط دو کشور شده جريان دارد.

معاون نماينده ويژه آمريکا برای افغانستان و پاکستان با ويژه و اساسی خواندن نقش پاکستان در تأمين امنيت منطقه تأکيد کرد که پاکستان می‌تواند يک همکار خوب برای منطقه و آمريکا باشد.

خانم جونز ابراز اميدواری کرد که فضای اعتماد ميان دو کشور ايجاد شود تا روابط پيشين دوباره احياء گردد.

پاکستان همواره اعلام کرده است که يکی از متحدان اصلی آمريکا در مبارزه با “تروريسم” است اما کشته شدن بن لادن در ارديبهشت‌ماه سال جاری در عمليات نظاميان آمريکايی در يک شهرک نيمه‌نظامی در نزديکی اسلام‌آباد پايتخت پاکستان بدگمانی در مورد اهداف پاکستان را افزايش داد.

خانم جونز ابراز اميدواری کرد که فضای اعتماد ميان دو کشور ايجاد شود تا روابط پيشين دوباره احياء گردد

آمريکا پس از اين رويداد به‌طور صريح سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را متهم کرد که به القاعده و گروه‌های تندروی مذهبی به‌ويژه طالبان و شبکه حقانی کمک می‌کند تا به حملات خود عليه دولت افغانستان و نظاميان خارجی مستقر در اين کشور ادامه دهند.

پاکستان اما افزون بر اعتراض به عمليات آمريکا در مخفيگاه بن لادن، بارها از حملات هواپيماهای بدون سرنشين آمريکايی به مناطق قبيله‌ای اين کشور انتقاد کرده است.

به‌تازگی با کشتن شدن ۲۸ نظامی پاکستانی در يک حمله هوايی آمريکا در نزديکی منطقه‌ای مرزی با افغانستان روابط دو کشور به‌شدت سرد شده است تا جايی که پاکستان راه تدارکاتی ناتو از طريق خاک اين کشور را بست و از آمريکا خواست تا پايگاه هوايی شمسی در ايالت بلوچستان اين کشور را ترک کند.

از سوی ديگر رايان کراکر، سفير آمريکا در افغانستان که در اين نشست خبری حضور داشت در سخنانی بر پشتيانی از دولت افغانستان تأکيد کرد.

وی گفت که آمريکا نمی‌خواهد با ترک افغانستان اشتباهی که در اوايل دهه ۷۰ خورشيدی (آغاز جنگ‌های ميان‌گروهی مجاهدين) مرتکب شد، تکرار کند.

کراکر گفت: “ما در کنار افغانستان خواهيم ماند، ما تعهد بلندمدت در قبال افغانستان داريم و در همين زمينه پيشرفت‌های زيادی در راستای پيمان استراتژيک ميان دو کشور به‌عمل آمده است.”