شرکت ميجی ژاپن اعلام کرد در شيرخشکهای توليدی خود، راديواکتيو يافته است.
به گزارش يورونيوز، انتشار اين خبر باعث شد تا ارزش سهام شرکت ميجی ژاپن حدود ۱۰ درصد سقوط کند که از ماه مه ۲۰۰۹ ميلادی بیسابقه بوده است.
شرکت ميجی خواهان بازپس گرفتن ۴۰۰ هزار قوطی شيرخشکی شده که در سراسر ژاپن عرضه شده است.
مادری که نوزادش را به آغوش گرفته بود در اين باره به يورونيوز گفت: “خيلی سخت است که متوجه شويم به چه چيزی اعتماد داشتهايم. ما فکر می کرديم که محصولات اينجا مطمئن است … هرگز فکر نمیکردم که شيرخشک هم آلوده شده باشد.”
چند ماه پيش نيز در شير چهار مادر ژاپنی به مقدار کم مواد راديو اکتيوی پيدا شده بود.
پس از وقوع شديدترين زلزله تاريخ ژاپن در حدود ۱۰ ماه پيش، سونامی بزرگی در ۲۰ اسفند ۱۳۸۹ نيروگاه اتمی دائيچی فوکوشيما را درهم کوبيد. اين حادثه باعث بروز ايجاد تشعشعات اتمی شد.
یک مادر ژاپنی: خيلی سخت است که متوجه شويم به چه چيزی اعتماد داشتهايم. ما فکر می کرديم که محصولات اينجا مطمئن است … هرگز فکر نمیکردم که شيرخشک هم آلوده شده باشد
مقامات ژاپنی میگويند مقدار مواد راديواکتيو در آب رآکتورهای شماره دو فوکوشيما به ۱۰ ميليون برابر بيشتر از حد معمول رسيده است.
مرکز اتمی فوکوشيما يک (فوکوشيما دايیشی) شامل شش راکتور است که با زمينلرزه ۹ ريشتری و سونامی روز ۱۱ مارس ۲۰۱۱ جريان برق آن قطع شد. قطع جريان برق اين نيروگاه موجب شد تا سيستم خنککننده آن از کار بيفتد.
راکتور شماره سه اين نيروگاه بر اثر انفجار شديداً آسيب ديد که در پی آن مخلوطی از اکسيد اورانيوم و پلوتونيوم ايجاد شد که بسيار خطرناک است.
چين، سنگاپور، هنگ کنگ و شماری ديگر از کشورهای منطقه، واردات سبزيجان، لبنيات و غذاهای دريايی را به دليل نگرانی از آلوده بودن به مواد راديواکتيو ممنوع کردند.
پيش از اين نيز مقامات بهداشت آمريکا واردات شير، لبنيات، ميوه و سبزی از چهار منطقه نزديک به مرکز (فوکوشيما، ایباراکی، توشیگی و گونما) را ممنوع اعلام کرده بودند.
بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده، زمينلرزه مارس ۲۰۱۱ در ژاپن “گرانترين” فاجعه طبيعی تاريخ بشر بهشمار میرود که ۲۰۰ تا ۳۱۰ ميليارد دلار خرج برداشته است.