صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که بیش از ۲۵ درصد کودکان و نوجوانانی که در کشورهای بحرانزده زندگی میکنند از حق تحصیل محروماند. در این کشورها ۵۹ میلیون نفر از نوجوانان و جوانان بین ۱۵ تا ۲۴ سال از بیسوادی مطلق رنج میبرند. به این ترتیب بر اساس گزارش صندوق کودکان ملل متحد در مناطق بحرانزده و جنگزده نرخ بیسوادی سه برابر سایر نقاط جهان است.
بر اساس گزارشی که یونیسف شامگاه گذشته درباره تأثیر جنگ و بحران بر حق تحصیل منتشر کرده نرخ بیسوادی کودکان و نوجوانان در نیجریه (۷۶ درصد)، چاد (۶۹ درصد)، سودان چنوبی (۶۸ درصد) و جمهوری آفریقای مرکزی (۶۴ درصد) بیش از سایر نقاط جهان است. این کشورها همگی با بحران فقر، بیثباتی سیاسی و ناآرامیهای اجتماعی درگیر بودهاند.
صندوق کودکان ملل متحد سهشنبه ۲۹ ژانویه اعلام کرده بود که برای ادامه فعالیتهایش در مناطق بحرانزده در سال ۲۰۱۸ به ۳.۶ میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.
A fight for education like you’ve never seen before. #FundEducation #ShapeTheFuture pic.twitter.com/mb76PkWOkI
— UNICEF (@UNICEF) 31. Januar 2018
مایک پنروس هشدار داده است که در سال جاری بحرانها و جنگهای داخلی گسترش مییابد. به گفته مدیر اجرایی یونیسف انتظار میرود در یمن که همچنان با بحران شیوع وبا مواجه است و در بنگلادش که با بحران پناهجویی اقلیت مسلمان رانده شده از میانمار درگیر است، ابعاد بحران افزایش پیدا کند. در شرق کنگو، در جمهوری آفریقای مرکزی و در جنوب سودان و در سوریه هم کودکان به حمایت نیاز دارند.
صندوق کودکان ملل متحد همچنین اعلام کرده که در کره شمالی ۶۰ هزار کودک به دلیل تحریمهای اقتصادی علیه این کشور در آستانه گرسنگی قرار گرفتهاند.
مدیر اجرایی یونیسف گفته است: «آمارهایی که ما از کشورهای بحرانزده ارائه میدهیم فقط عدد و رقم نیست. پشت هر کدام از این اعداد کودکی وجود دارد که در مناطق بحرانزده زندگی میکند و نیازمند کمک است.»
در گزارش یونیسف گفته شده که دختربچهها و دختران نوجوان و جوان در کشورهای بحرانزده بیشتر در معرض محرومیت از تحصیل قرار دارند. ۳۳ درصد دختران در مناطق بحرانزده از تحصیل محروماند در حالی که سهم پسران از محرومیت از تحصیل ۲۴ درصد است.
یونیسف از جامعه جهانی خواسته است با بحران بیسوادی کودکان و نوجوانان در جهان مقابله کند. یونیسف یادآوری کرده که برخورداری از حق تحصیل نقش مهمی در شکلگیری شخصیت و رشد کودکان و نوجوانان دارد.
بیشتر بخوانید: