روسيه قصد دارد درباره سپر جهانی موشکی با چين و ايران گفت‌وگو و مذاکره کند.

 به گزارش ريانووستی، دميتری راگوزين، نماينده روسيه در پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) در اواسط ماه ژانويه ۲۰۱۱ برای مذاکره درباره سپر جهانی موشکی به چين و ايران سفر می‌کند.

نماينده روسيه در ناتو، روز دوشنبه ۲۸ نوامبر ۲۰۱۱ (هفت آذر ۱۳۹۰) در مجلس دوما گفت: “می‌خواهم به آگاهی شما (نمايندگان دوما) برسانم که ما بنا به مأموريت از طرف رييس‌جمهور (دميتری مدودف) در نظر داريم در آينده نزديک به چين و ايران سفر کرده و مسائل مربوط به اجرای نقشه‌های سپر جهانی موشکی را در اين کشورها مورد بررسی قرار بدهيم.”

راگوزين در چين با وزير امور خارجه و رييس ستاد مشترک اين کشور و در ايران با دبير شورای عالی امنيت و نمايندگان وزارت خارجه ايران ديدار و گفت‌وگو می‌کند.

نماينده روسيه در ناتو: کارشناسان، چه در روسيه و چه در ديگر کشورها از اين بيم دارند که ايجاد يک سپر موشکی در اروپا که هدف رسمی آن دفع تهديدات ايران خواهد بود، در واقع به‌عنوان بهانه‌ای برای آماده‌سازی حمله به ايران مورد استفاده قرار گيرد

دميتری مدودف، رييس‌جمهور روسيه ۲۳ ماه نوامبر از نيروهای مسلح اين کشور خواست تدابيری برای مقابله با سپرموشکی ناتو و آمريکا در مواقع لزوم آماده کنند.

روسیه گفته است اگر آمريکا و ناتو با وجود اعتراضات مسکو به اجرای نقشه‌های خود برای ايجاد سپر اروپايی موشکی ادامه بدهند، نظاميان روسی موشک‌های خود را به طرف سپر موشکی اروپايی نشانه‌گيری می‌کنند.

مذاکرات روسيه و ناتو درباره سپر موشکی به دليل اينکه غرب حاضر نشده به روسيه تضمين حقوقی دهد که اين سامانه دفاعی در ضديت با مسکو قرار ندارد، به بن‌بست رسيده است.

آندره گروشکو، معاون وزير امور خارجه روسيه آبان ۱۳۹۰ گفت وضع فعلی مذاکرات “دلگرم‌کننده” نيست.

آمريکا و ناتو با وجود اعتراضات مسکو به استقرار سامانه‌های سپر موشکی در اروپا ادامه می دهند. روسيه در مقابل بر ضرورت تضمين حقوقی درباره اين‌که سپر اروپايی موشکی در ضديت با مسکو قرار نداشته باشد، پافشاری می‌کند.

نماينده روسيه در ناتو چندی پيش گفته بود: “سپر موشکی صرفاً يک سيستم دفاعی نيست. کارشناسان، چه در روسيه و چه در ديگر کشورها از اين بيم دارند که ايجاد يک سپر موشکی در اروپا که هدف رسمی آن دفع تهديدات ايران خواهد بود، در واقع به‌عنوان بهانه‌ای برای آماده‌سازی حمله به ايران مورد استفاده قرار گيرد.”

در همين حال ترکيه نيز با استقرار سپر موشکی در اين کشور موافقت کرده که با واکنش تند مقامات ايران روبه‌رو شد. برخی از مقامات سپاه پاسداران ايران در روزهای اخير هشدار داده‌اند در صورت تهديد نظامی عليه ايران، سپر موشکی در ترکيه را نيز مورد هدف قرار خواهند داد.

به گفته روگوزين، آمريکايی‌ها می‌خواهند با “اهريمنی” جلوه دادن برنامه موشکی ايران، برنامه‌های موشکی خود را توجيه کنند.

مرکز پژوهش‌های مجلس ايران نيز در گزارشی که روز ۲۵ تيرماه سال جاری منتشر شد گفت “سپر دفاع موشکی ناتو می‌تواند تهديدی جدی عليه ايران تلقی شود.”

سپر دفاع موشکی يکی از موضوع‌های اساسی مورد اختلاف آمريکا و روسيه در چند سال اخير است.
اين طرح در زمان جرج بوش، رئيس جمهور پيشين آمريکا در رابطه با آن‌چه که تهديدات ايران و کره شمالی می‌خواند، مطرح شد.