دولت پاکستان اعلام کرد در پی حملات هوایی ناتو به مرز این کشور و افغانستان در همکاریهای خود با آمریکا و ناتو بازنگری میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت پاکستان همچنین از آمریکا خواست پایگاه هوایی خود در پاکستان را تخلیه کند هر چند گفته شده است نیروهای آمریکا پیشتر این پایگاه را ترک کرده بودند.
روز شنبه پنج آذر ۱۳۹۰ (۲۶ نوامبر) به دنبال حمله هوایی نیروهای ناتو به یک ایست بازرسی در مرز پاکستان و افغانستان دستکم ۲۴ سرباز پاکستانی کشته شدند. شمار کشتهها تا ۲۶ نفر نیز اعلام شده است.
یوسف رضا گیلانی، نخستوزير پاکستان، این حمله را “تجاوز آشکار به حاکمیت” این کشور دانسته است.
پاکستان همچنین مرز خود را به روی انتقال لوازم مورد نیاز ۱۳۰ هزار نیروی ناتو در افغانستان که به رهبری آمریکا علیه طالبان مبارز میکنند، بست.
پاکستان در سپتامبر ۲۰۱۰ نیز به دنبال کشته شدن سه سرباز پاکستانی، ۱۱ روز مسیر اصلی انتقال کمکهای مورد نیاز نیروهای ناتو را بست. پاکستان ناتو را “عامل” کشته شدن این سربازان معرفی کرد.
پاکستان مرز خود را به روی انتقال لوازم مورد نیاز ۱۳۰ هزار نیروی ناتو در افغانستان که به رهبری آمریکا علیه طالبان مبارز میکنند، بست
فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان گفته است درباره این حمله “تحقیقات کاملی” انجام میشود. دولت آمریکا نیز گفت متعهد میگردد در اينباره تحقیق کاملی انجام دهد.
همچنین کامرون مانتر، سفیر آمریکا در اسلامآباد از کشته شدن نیروهای نظامی پاکستان ابراز تأسف کرد و از همکاری نزدیک کشورش با دولت پاکستان برای تحقیق در مورد این حمله خبر داد.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه و لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا نیز در یک بیانیه مشترک، “تأسف عمیق” خود را از کشته شدن سربازان پاکستانی اعلام کردند و افزودند آمریکا از تصمیم ناتو برای بررسی سریع این حمله پشتبانی میکند.
ژنرال کارستن ژاکوبسن، یک سخنگوی نیروی کمک امنیتی بینالمللی ناتو (ISAF) گفته است سربازان خارجی با همکاری نیروهای افغان برای انجام عملیات زمینی در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان نقش داشتند که خواهان پشتبانی حمله هوایی شدند.
وی افزود به شدت این احتمال وجود دارد، که پشتیبانی هوایی باعث این تلفات شده باشد.
رابطه بین پاکستان و ایالات متحده در طول سال گذشته بهويژه پس از حمله پنهان آمریکا که اسامه بن لادن، رهبر القاعده را در پاکستان به قتل رساندند، یه شدت تیره شده است. اسلامآباد از اينکه آمریکا مقامات پاکستان را از این حمله مطلع نکرد، خشمگین هستند.