گزارشگر شبکه خبری الجزیره در گزارش زنده روز دوشنبه ۲۱ نوامبر گفت: “ما شاهد بودیم که معترضان تا لحظه گزارش (یعنی پیش از ظهر) حداقل ۱۲ نفر را به بیمارستانی در نزدیکی میدان تحریر منتقل کردهاند. از آنها گروهی حتماً تحت تاثیر گازهای اشکآور به کمکهای درمانی نیاز داشتند، اما برخی دیگر دچار خونریزی شده بودند. این خونریزیها میتواند بر اثراصابت گلولههای پلاستیکی باشد.”
میدان تحریر در قاهره بار دیگر صحنه درگیریهای خونین بین مردم معترض و پلیس شده است. در حالیکه پلیس همه تلاش خود را کرده است تا میدان تحریر را پاکسازی کند، باز هم عدهای موفق شدند شب دوشنبه تا صبح در چادرهای خود در این میدان بمانند. با طلوع خورشید اما درگیریها دوباره از سر گرفته شد: پلیس با گازهای اشکآور از یک سو و معترضان با سنگ از سوی دیگر.
این سومین روز از آغاز دوباره اعتراضها در پایتخت مصر است. به گزارش پلیس شمار معترضان طی روزهای گذشته بیش از پنجهزار نفر نبوده است، اما بعضی منابع خبری از حضور دهها هزارنفری مردم خبر دادهاند. وزیر بهداشت مصر نیز خبر بیست کشته در شهر قاهره را در جریان ناآرامیهای روزهای گذشته تایید کرده است.
این اعتراضها در حالی صورت میگیرد که قرار است هفته آینده مردم پای صندوقهای رای بروند. یک معترض مصری میگوید: “من هیچ اعتمادی به این انتخابات ندارم. دادگاههای بیطرف که نداریم، ناظران بیطرف بینالمللی هم که نیستند. وزارت کشوری هم که قراراست امنیت انتخابات را تضمین کند الان به ما حملهور شده است.“
برخی منابع از رهبری اعتراضها توسط گروه تندروی اخوانالمسلمین خبر دادهاند. اخوانالمسلمین از بزرگترین حزبهای اپوزیسیون در مصر به شمار میآید.
محمد البرادعی، یکی از مهمترین شخصیتهای اپوزیسیون، در مصاحبهای با گاردین، همدردی خود را با مردم معترض اعلام کرد و گفت: “من هر کاری خواهم کرد تا این کشور را از تجزیه نجات دهم. آنچه ما الان شاهد آن هستیم جریانی به سوی از هم پاشیدن است.“
این اعتراضها تنها در قاهره محدود نمانده است. در سوئز، مینیا و آسوان نیز تظاهراتی برپا شده است. در درگیریهای اسکندریه حداقل یک نفر کشته شده است. اعتراضکنندگان بسیار خشمگین هستند و خواستار کنارهگیری ارتش از قدرت هستند. لازم به یادآوری است که پس از برکناری حسنی مبارک، در ماه فوریه ارتش کنترل کشور را به دست گرفته است.
به گزارش سایت خبری الجزیره، قرار است یک نماینده ارتش امروز در یکی از خیابانهای منتهی به میدان تحریر از دیدگاه ارتش نسبت به اعترضهای روزهای گذاشته سخن بگوید.
جای طرح این پرسش نیز هست: آیا این سخنان که یادآور آخرین پیام تلویزیونی مبارک در تلویزیون پیش از برکناریاش از قدرت است، التیامی بر درد مردم خشمگین در خیابانها خواهد بود، یا برعکس نقش بنزینی بر آتش را دارد؟
بیشترین نیرو در این اعتراضات از آن سکولارها ست. بهاء السنوسی یکی از رهبران انقلابی سکولار در این اعتراضات به قتل رسید. روز سه شنبه قرار است معترضان در مصر تظاهرات سراسری اعلام کرده اند و اخوان المسلمین شرکت در آن را تحریم کرده است.
کاربر مهمان / 22 November 2011
مسلمانانی که هيج جا شادمان نيستند!
آنان در غزه شادمان نيستند
آنان در مصر شادمان نيستند
آنان در ليبی شادمان نيستند
آنان در مراکش شادمان نيستند
آنان در ايران شادمان نيستند
آنان در يمن شادمان نيستند
آنان در افغانستان شادمان نيستند
آنان در پاکستان شادمان نيستند
آنان در سوريه شادمان نيستند
آنان در لبنان شادمان نيستند
آنان در بحرين و کويت هم شادمان نيستند
آنان در عربستان هم شادمان نيستند
آنان در مالزی و در اندونزی هم شادمان نيستند
پس در کجای اين دنيا شادمانند؟؟
آنها در استراليا شادمانند…
آنها در کانادا شادمانند…
آنها در انگلستان شادمانند…
آنها در فرانسه شادمانند…
آنها در ايتاليا شادمانند…
آنها در آلمان شادمانند…
آنها در آمريکا شادمانند…
آنها در سوئد شادمانند…
آنها در هلند شادمانند…
اين برسي نشان ميدهد که آنها در کشوری که مسلمان نيست شادمانند!!
با اين حال آنها همواره کشورهایی را که در آنجا به شادمانی زندگی می کنند مورد انتقاد قرار می دهند!!
ولي چه چيزی را مورد انتقاد قرار می دهند؟؟؟
ـ نه اسلام
ـ نه رهبری برخاسته از دين خودشان
ـ نه خودشان را
ولي می خواهند کشورهایی را که در آنجا شادمانند از بنيان تغيير دهند، تا به صورت کشوری که از آنجا می آيند درآيد!!
آيا شما در کار اين جماعت هاج و واج نميمانيد؟؟
http://www.iranpressnews.com/javan/2011/11/26335.htm
کاربر مهمان / 23 November 2011
اخوان المسلمين همان کاررا ميکند که گروههااي افراطي اسلامي ايران در پشت پرده کردند..
گروه خامنه اي سفارت آمريکا را گرفتند و گروه احمدي انقلاب فرهنگي در دانشگاهها راه انداختند و با شعار ضد امپرياليست و ضد اسلامي بسرکوب چنبش دموکراسي خواه کردند و يا باعث ترک هزاران روشنفکر ناراضي از کشور شدند..تا آخر بقدرت برسند و بر سر تقسيم غنايم بجون هم بيفتند…..
کاربر مهمان / 23 November 2011