رامين مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه ايران میگويد تعليق سوريه از اتحاديه عرب باعث پيچيدهترشدن وضعيت اين کشور میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، مهمانپرست روز دوشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۰ گفت: “جمهوری اسلامی ايران بر اين باور است که بيانيه اتحاديه عرب در قبال تحولات سوريه نه تنها کمکی به حل مسأله نمیکند بلکه وضعيت را پيچيدهتر خواهد کرد.”
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ايران “صدور بيانيه اتحاديه عرب همزمان با تلاش نيروهای فرامنطقهای به منظور مداخله در امور داخلی سوريه قابل تأمل است.”
اتحاديه عرب شنبه ۲۱ آبان عضويت سوريه را به دليل “عدم پايبندی اين رژيم به طرح پيشنهاد اين اتحاديه” تعليق کرد.
مهمانپرست: جمهوری اسلامی ايران بر اين باور است که بيانيه اتحاديه عرب در قبال تحولات سوريه نه تنها کمکی به حل مسأله نمیکند بلکه وضعيت را پيچيدهتر خواهد کرد
بر اساس طرح اتحاديه عرب دولت سوريه موافقت کرده بود خشونت را در اين کشور متوقف کند، بازداشتشدگان را آزاد کند، نيروهای نظامی را از شهرها و مناطق مسکونی خارج سازد، به رسانههای مستقل اجازه دهد از واقعيتها در سوريه گزارش تهيه کنند، به نمايندگان اتحاديه عرب اجازه دهد از همه مناطق سوريه ديدار کنند و با نظارت اتحاديه عرب با مخالفان گفتوگو کند.
اما پس از پذيرش اين طرح از سوی دولت سوريه، بيش از ۲۰۰ نفر در ناآرامیهای اين کشور به دست نيروهای امنيتی کشته شدهاند.
وليد المعلم، وزير خارجه سوريه نيز در واکنش به تعليق عضويت سوريه در اتحاديه عرب اين اقدام را “غيرقانونی و مخالف ميثاق اين سازمان” توصيف کرد و آن را ” خبيث و زشت ” توصيف کرد.
به گزارش العربيه المعلم گفت: “قطعنامه اتحاديه عرب و بندهای آن، همکاری فعلی و آينده بين کشورهای عربی را با خطر بسيار بزرگی مواجه میسازد.”
اتحاديه عرب علاوه بر تعليق سوريه در اين سازمان، خواهان اعمال تحريمهای اقتصادی و سياسی عليه دولت اين کشور شده است. اتحاديه عرب همچنين در تصميمی غيرالزامآور خواهان فراخواندن سفرای کشورهای عربی از دمشق شد.
وزير خارجه سوريه همچنين کشورهای عربی را به “توطئهگری” عليه دمشق متهم کرد.
وليد معلم در مورد انتقال پرونده سوريه به شورای امنيت گفت: “با پشتيبانی روسيه و چين، اقدام بينالمللی عليه سوريه را بعيد میدانم.”
سازمان ديدهبان حقوق بشر که به تازگی حکومت سوريه را به “جنايت عليه بشريت” متهم کرده، از “رفتار نرم” روسيه، چين، برزيل، هند و آفريقای جنوبی در برابر سوريه انتقاد کرده است.
از بهمنماه سال ۱۳۸۹ تاکنون اعتراضات مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه ادامه دارد. برپايه آمار سازمان ملل متحد، اعتراضات مردمی در سوريه از آغاز آن در ماه مارس گذشته تاکنون بيش از سه هزار و ۵۰۰ کشته بهجا گذاشته است.
په نه وایستن نگاه کنن ببینن چطور مردم رو میکشند
کاربر مهمان / 15 November 2011