زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان در گفتوگو با برنامه «برلین دیرکت» ( Berlin Direkt) شبکه دو تلویزیون آلمان اعلام کرد که قصد دارد هر چه زودتر، ترجیحاً در هفته جاری، با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران درباره اعتراضات مردمی گفتوگو کند. اتحادیه اروپا و آلمان با یکدیگر به توافق رسیدهاند که از محمد جواد ظریف دعوت شود که برای این گفتوگوها به آلمان سفر کند. ظریف به رسانههای داخلی گفته است دعوت از او ربطی به تظاهرات مردمی ندارد.
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان در گفتوگو با شبکه «زد دی اف» در پاسخ به این انتقاد که دولت آلمان سرکوب تظاهرات سراسری در ایران را به طور آشکار و به موقع محکوم نکرده است، گفت:
«دولت آلمان از مدتها قبل از شروع ناآرامیها با دولت ایران در ارتباط بوده و نسبت به آغاز اعتراضات به جمهوری اسلامی هشدار داده. ما به دولت ایران گفتیم میبایست سیاستاش در خاورمیانه را تغییر دهد.»
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دوشنبه ۱۸ دی به خبرگزاریهای داخلی گفته است دعوت اتحادیه اروپا از او برای پاسخگویی درباره تظاهرات مردمی در ایران نیست:
«صحبتی که بین ما شده این است که توافق کردیم باتوجه به اهمیتی که این روزها برجام دارد به خصوص باتوجه به سیاستهای مخرب ایالات متحده جلسه مشورتی بین ایران و سه عضو اتحادیه اروپا درمورد برجام برگزار شود».
از اعتراضات سوءاستفاده نشود
اعتراضات مردمی در ایران پنجشنبه ۷ دی در چند شهر استان خراسان رضوی آغاز شد و به تدریج دامنه آن به بیش از ۷۰ الی ۱۰۰ شهر ایران کشیده شد. بحران مؤسسات اعتباری، مشکلات معیشیتی معلمان و کارگران و همچنین گرانی مواد غذایی و بحران صندوقهای بازنشستگی در وقوع این اعتراضات بیتأثیر نبود شعارها اما به تدریج رادیکالتر شد و معترضان خواهان تغییر حکومت شدند. مقامات جمهوری اسلامی تاکنون سازمان سیا، داعش، موساد، کانالهای تلگرامی مخالف حکومت، عربستان سعودی، سلطنتطلبان، تلویزیونهای برونمرزی، مجاهدین خلق، محمود احمدینژاد، مایکل اندریا، رئیس میز ایران در سازمان سیا و همچنین برادرزن صدام حسین را به عنوان طراح اعتراضات مردمی معرفی کردهاند. از سوی دیگر، ۱۵ دی به درخواست آمریکا شورای امنیت در یک جلسه فوقالعاده اعتراضات ایران را به بحث گذاشت. نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفته بود که ناآرامیها در ایران نه فقط بر حقوق بشر، بلکه بر صلح و امنیت جهانی هم تاثیر میگذارد.
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان در گفتوگو با شبکه زد دی اف در واکنش به این تحولات میگوید در دی ماه هنگامی که اعتراضات سراسری آغاز شد، دولت آلمان از جمهوری اسلامی ایران خواست به حق برگزاری تجمعات اعتراضی احترام بگذارد و از اعمال خشونت علیه تظاهرکنندگان خودداری کند.
گابریل با اشاره به واکنش آمریکا نسبت به وقوع ناآرامیها در ایران میگوید دولت آلمان در گفتوگو با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه هشدار داد که به هیچوجه نباید مسائل داخلی ایران را برای اهداف سیاست خارجی مورد سوءاستفاده قرار داد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که با توافق هستهای مخالف است، در طی تظاهرات مردمی، بارها حمایت خود از معترضان را اعلام کرده است.
در تظاهرات مردمی در ایران دستکم ۲۱ نفر کشته و بیش از ۱۷۰۰ نفر هم بازداشت شدهاند.
سلام. من یک سوال در مورد تظاهراتهای اخیر داشتم. همانطور که می دانید دهها نفر در این تظاهراتها کشته شده اند. می خواستم بپرسم که آیا ماموران نیروی انتطامی می توانند به سوی اعتراض کنندگان شلیک کنند و آنان را بکشند؟ آیا اینکه می گویند ماموران حق تیر دارند از لحاظ قانونی درست است؟
پاسخ: با سلام. خدمتتان عرض شود که مامورین نیروی انتظامی و به طور کلی نیروهای مسلح در شرایطی حق استفاده از اسلحه را دارند اما این حق محدود و تابع مقررات خاصی است. بر اساس ماده 4 قانون بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری: «مأمورین انتظامی برای اعاده نظم و کنترل راهپیمائیهای غیر قانونی، فرو نشاندن شورش و بلوا و ناآرامیهایی که بدون بکارگیری سلاح، مهار آنها امکانپذیر نباشد، حق بکارگیری سلاح را به دستور فرمانده عملیات، در صورت تحقق شرایط زیر دارند: الف – قبلاً از وسایل دیگری مطابق مقررات استفاده شده و مؤثر واقع نشده باشد. ب – قبل از بکارگیری سلاح، با اخلالگران و شورشیان نسبت به بکارگیری سلاح اتمام حجت شده باشد. » در مورد این ماده باید توجه شود که صرف مجوز نداشتن تظاهرات دلیلی بر استفاده از اسلحه نمی شود بلکه تظاهرات باید ناارامی به وجود آورد. همچنین بر طبق تبصره سوم ماده 3 این قانون مأمورین مسلح در صورتی مجازند از سلاح استفاده نمایند که اولا” چارهای جز بکارگیری سلاح نداشته باشند، ثانیاً در صورت امکان مراتب : الف- تیر هوایی. ب- تیراندازی کمر به پایین. ج- تیراندازی کمر به بالا را رعایت نمایند. با توجه به این که تظاهراتهای اخیر مسلحانه نبوده و در راستای اعتراض به وضعیت کشور می باشد، مامورین حق شلیک به سوی مردم را ندارند ضمن اینکه قانونا لازم است تشریفات فوق در تیراندازی رعایت شود. در مورد حق تیر عرض شود چنین اصطلاحی در قانون وجود ندارد و مامورین به هیچ وجه به طور مطلق حق تیر ندارند. موفق باشید!
حق تیر / 08 January 2018
داستان احتمالی:
خب آقای ظریف حالون چطورهف بر وب چ خوبن، کادوهای کریسمس گرفیتن؟!
آرهف برو بچ خوبن، دستون درد نکنه، کادوهای ارزنده ای بود..
خب، بایا با هم چک کنیم جلوی تریبون چی بگیم که هم خدا خش بیاد هم بنده و هما ما وهم شما و هم آقای عظمی ولیات..
باشه بریم داداش، نوکرتم.
حق تیر / 08 January 2018
برای شناختن اروپایی ها و کی بودن و چی شدن دعوت میکنم سریال وکینگها و باز یتخت و تاج به بنید و بعدش یسریال پرچم های ساه (دزدان دریای با شرکت جانی دپ ) و بعد سریال تابو با شرکت تام هاردی…
این سریالها آینه تمام نمای ماهیت اروپایی هاست و البته روس ها چین ها و ژاپنی ها و بقیه جهان به ظاهر سکولار .. هم جای پای انها گذاشتند! کستانی حاضرند برای ماتریالیسم با شیطان اسلام گرایی معامله کنند و با جان کودکان و زنان و .. معامله کنند. ساسنور هم جزء لاینفک اروپایی است. من زیاد توقع ندارم زا رادیو زمانه که بودجه شا از هلندئ تامین میشود این کامنت منتشر کند، ای کاش مردم اروپا بفهمند که بقیه مردم دنیا دیگر رخ نیستند!
حق تیر / 08 January 2018
اولا اتحادیه اروپا دادگاه نیست واگر هم نمایندگان کشورهای اروپایی خود را نماینده مردم جهان میدانند،بدانند که هرگز به توسط مردم جهان به رسمیت شناخته نشده اند.دوم،رژیم صهیونیستی هر روز فلسطینیان را میکشد،چرا جرات نمیکنند که حتی به مقامات یهودی کودک کش اعتراض کنند،سوم.در عربستان،مصر،بحرین،پاکستان،ترکیه و وو …هم عتراضات به حق مردم سرکوب میشود,چرا از وزرای خارجه آنها دعوت به عمل نمی آید؟
در پایان به زیگما گابریل و دیگر نوچه های رژیم صهیونیستی توصیه میکنم که به جای دخالت غلط ،غیر قلنونی و غیر دیپلماتیک،بهتر است که آمریکاییان را مجبور به انجام تعهدات پذیرفته شده درمذاکرات برجام را بنمایند و خود هم به آن تعهدات احترام بگذارند!
mansour pirykhanghah / 08 January 2018