مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای ملی انتقالی ليبی گفت: “شريعت اسلامی، بنيان و اساس قانون اساسی در ليبی جديد خواهد بود.” وی همچنين از لغو ممنوعيت چندهمسری در ليبی خبر داد.

در زمان حکومت سرهنگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی، قانون تک‌همسری در این کشور رواج داشت.

به گزارش رويترز، عبدالجليل روز يکشنبه اول آبان ۱۳۹۰ در مراسم اعلام “آزادی ليبی” گفت: ” کشور ما يک کشور اسلامی است. ما شريعت اسلام را به عنوان پايه و اساس قانونگزاری انتخاب کرده‌ايم و هر قانونی که مغاير با اصول شريعت اسلامی باشد، رد خواهد شد.”

وی همچين از حذف سود بانکی و اجرای بانکداری اسلامی خبر داد.

اين مراسم در ميدان “الکيش” شهر بنغازی و با حضور فرماندهان نظامی و سياسی اين شورا و هزاران نفر از مردم اين کشور برگزار شد.

مصطفی عبدالجليل: کشور ما يک کشور اسلامی است. ما شريعت اسلام را به عنوان پايه و اساس قانونگزاری انتخاب کرده‌ايم و هر قانونی که مغاير با اصول شريعت اسلامی باشد، رد خواهد شد

اعلام آزادی ليبی سه روز پس از مرگ سرهنگ معمر قذافی انجام شد. رييس جمهوری فرانسه، نخست وزير بريتانيا و دبير کل ناتو، آزادی ليبی را تبريک گفته و آن را “پيروزی بزرگ و تاريخی” مردم ليبی خوانده‌اند.

مصطفی عبدالجليل از اتحاديه اروپا، سازمان ملل و اتحاديه عرب به دليل پشتيبانی‌شان از مخالفان حکومت سرهنگ معمر قذافی تشکر کرد.

رييس شورای ملی انتقالی ليبی “وحدت ملی” و ايجاد ارتش ملی را از نيازهای ضروری اين کشور اعلام کرد.

به گفته مصطفی عبدالجليل مبارزه ليبيايی‌ها عليه نظام پيشين از همان کودتای سال ۱۹۶۹ که به بر سر کار آمدن معمر قذافی انجاميد، آغاز شد.

وی افزود: “انقلاب ليبی مسالمت‌آميز آغاز شد و هدف نهايی آن دستيابی به خواسته‌های مردم بود اما با خشونت مواجه شد.”

سرهنگ قذافی روز پنج‌شنبه ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ (۲۸ مهر ۱۳۹۰) در شهر سرت کشته شد. نحوه کشته شدن وی و معتصم قذافی باعث شد تا سازمان ملل خواهان تحقيق درباره چگونگی قتل رهبر پيشين ليبی شود.

در تصاويری که با دوربين‌های موبايل ضبط شده، قذافی در حالی که هنوز زنده است، به دست مخالفانش دستگير شده اما مشخص نيست که وی چگونه به قتل رسيده است.

العربيه در اين باره گزارش داد: “در يک فيلم ويديويی نشان داده می‌شود که قذافی به بازداشت‌کنندگانش می‌گفت اين برخورد حرام است، مگر حرام و حلال سرتان نمی‌شود.” اشاره قذافی به ضربات پی در پی بوده که بر بدنش وارد می‌شده است.

معمَر قذافی در يکم سپتامبر سال ۱۹۶۹ با کودتا حکومت محمّد ادريس سنوسی، پادشاه وقت ليبی را سرنگون ساخت. قذافی پس از کودتا، حکومت را تا سال جاری ميلادی در دست گرفت و يکی از طولانی‌ترين دوره‌های زمام‌داری در طول تاريخ را به‌وجود آورد.

با کشته شدن قذافی، گزارشگران بدون مرز طی اطلاعيه‌ای اعلام کرد با مرگ وی، “يک درنده ديگر آزادی رسانه‌ها رفت.”

اين انجمن بين‌المللی مدافع آزادی رسانه‌ها می‌گويد از ۱۵ فوريه ٢٠۱١ و آغاز “جنبش در ليبی” پنج خبرنگار کشته، ٣٢ روزنامه‌نگار زندانی، ۱۵ خبرنگار قربانی ربايش و ٣٠ خبرنگار مجبور به ترک کشور شده‌اند.