دبيرکل شورای عالی آموزش‌ و پرورش ايران اعلام کرد ساختار نظام آموزشی از سال آينده تغيير خواهد کرد و نظام “شش ـ سه ـ سه” پياده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدی نويد ادهم، دبيرکل شورای عالی آموزش‌ و پرورش ايران گفت: “نظام «شش ـ سه ـ سه» پس از تصويب در شورای عالی آموزش و پرورش به‌عنوان يکی از احکام سند ملی آموزش و پرورش به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيد و بايد مقدمات استقرار برای اجرای آن در آموزش و پرورش فراهم شود.”

نويد ادهم افزود کارگاهی در آموزش و پرورش تشکيل شده که نحوه و چگونگی اجرای ساختار را بررسی و تدوين می‌کند و از سال آينده اين ساختار هم‌زمان با سال نخست ابتدايی، مقطع ششم ابتدايی نيز راه‌اندازی می‌شود.

وی گفت کتاب‌های کلاس اول و ششم ابتدايی کاملأ جديد خواهند بود.

منظور از نظام “شش ـ سه ـ سه” يعنی شش سال دوره ابتدايی، سه سال متوسطه اول (راهنمايی) و سه سال متوسطه دوم است.

محمدحسن دوگانی آغچغلو، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس: سيستم آموزشی کشور برای رسيدن به تحولات بنيادين پيش از تغييرات ساختاری نيازمند تغييرات محتوايی و مضمونی است

دبيرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: “پس از استقرار نظام و ساختار جديد آموزشی، دوره پيش‌دانشگاهی همچنان باقی خواهد بود و زمانی که استقرار نظام جديد به دوره دوم دبيرستان رسيد، پيش‌دانشگاهی از نظام آموزشی کشور حذف و دانش‌آموزان پس از اتمام سال سوم دبيرستان، مستقيمأ وارد کنکور و دانشگاه خواهند شد.”

وی همچنين از پی‌گيری در مورد حذف کنکور خبر داد و گفت اين موضوع مراحل خود را طی می‌کند.

مهدی نويد ادهم افزود تا پايان سال جاری سند تغيير ساختار کتاب‌های درسی نيز که در سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی بررسی شده به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسيد.

۱۳ مهرماه جاری حميدرضا حاجی‌بابا‌يی خبر تصويب نظام آموزشی جديد را اعلام کرد.

حاجی بابايی گفت: “هم‌اکنون اين شيوه آموزش در ۱۲۳ کشور دنيا اجرا می‌شود و در ايران هم در سال ۶۸ به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيد.”

در همين حال روز گذشته، محمدحسن دوگانی آغچغلو، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ايران گفت: “سيستم آموزشی کشور برای رسيدن به تحولات بنيادين پيش از تغييرات ساختاری نيازمند تغييرات محتوايی و مضمونی است.”

وی افزود: “آموزش و پرورش نخست بايد به اين سوال اساسی پاسخ دهد که در دهه اخير چقدر توانسته به اهداف مورد نظر امام، رهبری و مردم در حوزه آموزش نزديک شود.”

عضو کميسيون آموزش مجلس از نظام جديد آموزشی نيز انتقاد کرد و گفت بايد ابتدا ايرادهای نظام آموزشی کنونی بررسی شود سپس تغييرات جديد در جهت رفع آن‌ها صورت گيرد.

تغيير نظام آموزشی زمانی به تصويب رسيد که از تصويب سند تحول بنيادين آموزش و پرورش در شورای عالی اين وزارتخانه يک سال می‌گذرد.

سند تحول بنيادين آموزش و پرورش در سال ۱۳۸۳ بر اساس سخنان آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران مبنی بر ضرورت تحول هر چه سريع‌تر در آموزش و پرورش تدوين گرديد.

تدوين اين سند تغيير چهار وزير را به خود ديده است که سرانجام در دوران حميدرضا حاجی بابايی و در دوم مردادماه امسال به امضای محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهوری ايران رسيد.

سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، برنامه ۲۰ ساله آموزش و پرورش ايران به‌شمار می‌رود و مهم‌ترين بخش آن همين تغيير نظام آموزشی به شش سال ابتدايی، سه سال راهنمايی و سه سال دبيرستان بود که در ۲۳ آذرماه سال گذشته به تصويب شورای عالی آموزش و پرورش رسيده بود.