دبيرکل شورای عالی آموزش و پرورش ايران اعلام کرد ساختار نظام آموزشی از سال آينده تغيير خواهد کرد و نظام “شش ـ سه ـ سه” پياده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدی نويد ادهم، دبيرکل شورای عالی آموزش و پرورش ايران گفت: “نظام «شش ـ سه ـ سه» پس از تصويب در شورای عالی آموزش و پرورش بهعنوان يکی از احکام سند ملی آموزش و پرورش به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيد و بايد مقدمات استقرار برای اجرای آن در آموزش و پرورش فراهم شود.”
نويد ادهم افزود کارگاهی در آموزش و پرورش تشکيل شده که نحوه و چگونگی اجرای ساختار را بررسی و تدوين میکند و از سال آينده اين ساختار همزمان با سال نخست ابتدايی، مقطع ششم ابتدايی نيز راهاندازی میشود.
وی گفت کتابهای کلاس اول و ششم ابتدايی کاملأ جديد خواهند بود.
منظور از نظام “شش ـ سه ـ سه” يعنی شش سال دوره ابتدايی، سه سال متوسطه اول (راهنمايی) و سه سال متوسطه دوم است.
محمدحسن دوگانی آغچغلو، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس: سيستم آموزشی کشور برای رسيدن به تحولات بنيادين پيش از تغييرات ساختاری نيازمند تغييرات محتوايی و مضمونی است
دبيرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: “پس از استقرار نظام و ساختار جديد آموزشی، دوره پيشدانشگاهی همچنان باقی خواهد بود و زمانی که استقرار نظام جديد به دوره دوم دبيرستان رسيد، پيشدانشگاهی از نظام آموزشی کشور حذف و دانشآموزان پس از اتمام سال سوم دبيرستان، مستقيمأ وارد کنکور و دانشگاه خواهند شد.”
وی همچنين از پیگيری در مورد حذف کنکور خبر داد و گفت اين موضوع مراحل خود را طی میکند.
مهدی نويد ادهم افزود تا پايان سال جاری سند تغيير ساختار کتابهای درسی نيز که در سازمان پژوهش و برنامهريزی بررسی شده به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسيد.
۱۳ مهرماه جاری حميدرضا حاجیبابايی خبر تصويب نظام آموزشی جديد را اعلام کرد.
حاجی بابايی گفت: “هماکنون اين شيوه آموزش در ۱۲۳ کشور دنيا اجرا میشود و در ايران هم در سال ۶۸ به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيد.”
در همين حال روز گذشته، محمدحسن دوگانی آغچغلو، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ايران گفت: “سيستم آموزشی کشور برای رسيدن به تحولات بنيادين پيش از تغييرات ساختاری نيازمند تغييرات محتوايی و مضمونی است.”
وی افزود: “آموزش و پرورش نخست بايد به اين سوال اساسی پاسخ دهد که در دهه اخير چقدر توانسته به اهداف مورد نظر امام، رهبری و مردم در حوزه آموزش نزديک شود.”
عضو کميسيون آموزش مجلس از نظام جديد آموزشی نيز انتقاد کرد و گفت بايد ابتدا ايرادهای نظام آموزشی کنونی بررسی شود سپس تغييرات جديد در جهت رفع آنها صورت گيرد.
تغيير نظام آموزشی زمانی به تصويب رسيد که از تصويب سند تحول بنيادين آموزش و پرورش در شورای عالی اين وزارتخانه يک سال میگذرد.
سند تحول بنيادين آموزش و پرورش در سال ۱۳۸۳ بر اساس سخنان آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران مبنی بر ضرورت تحول هر چه سريعتر در آموزش و پرورش تدوين گرديد.
تدوين اين سند تغيير چهار وزير را به خود ديده است که سرانجام در دوران حميدرضا حاجی بابايی و در دوم مردادماه امسال به امضای محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری ايران رسيد.
سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، برنامه ۲۰ ساله آموزش و پرورش ايران بهشمار میرود و مهمترين بخش آن همين تغيير نظام آموزشی به شش سال ابتدايی، سه سال راهنمايی و سه سال دبيرستان بود که در ۲۳ آذرماه سال گذشته به تصويب شورای عالی آموزش و پرورش رسيده بود.
درب وزارتخانه مهمی همچون آموزش و پرورش که وزیرش حاجی بابایی است را باید کاهگِل گرفت!
بیچاره آیندگان ما!
سیروس / 20 October 2011
مشکل این است که نظام اموزشی به جای اینکه در پی اعتلای ایران و اماده کردن فرزندان کشور برای ساختن ایران باشد به دنبال منویات خامنه ای و تبدیل نسل اینده به سربازان و بسیجیان خامنه ای است. انها میکوشند کله دانش اموزان را با خرافات پر کنند و در نهایت به جای ذهن پرسش گر ذهن مطیع رهبر بیافرینند.
عباس / 19 October 2011
چندین سال است که دستگاه عریض و طویل آموزش و پرورش از داشتن پدري مهربان و کاربلد يا حتي مادري دلسوز و فداکار به عنوان وزير محروم ميباشد و تحت سرپرستي اداره مي شود.طي سي و سه سال گذشته از حکومت ننگین جمهوری اسلامی، ده وزير و چندین سرپرست، زمام امور دستگاه تعليم و تربيت کشور را در دست گرفته اند؛ يعني به طور متوسط هر سه سال،يک وزير.اين در حالي است که برخي نهادها و وزارتخانه هاي راهبردي ديگر، تغييرات مديريتي بسيار کمتري را شاهد بوده اند.اين نوسانات مديريتي خود پیامدهای زیانبار بسیاری را به دنبال داشته که از حوصله این مقال خارج است.
مدارس ما به سیستمی جهت نگهداری بچه ها و بطورکلی محلی برای گذراندن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان تبدیل شده اند؛ اوقات فراغت از ديدگاه جامعه شناسان و دانشمندان به حدي مهم است که معتقدند; موجوديت و اصالت فرهنگ هاي جامعه بر مبناي فرصت ها و اوقات فراغت افرادي که در آن جامعه زندگي مي کنند پي ريزي شده است. فرانسيس دوگه مي گويد: «به من بگوييد اوقات فراغت را چگونه مي گذرانيد تا بگويم شما که هستيد و فرزندانتان را چگونه باید تربيت کنيد.»
تغییرات كمي و كيفي اين نظام بیمار در سالهاي اخير كه با مسائلي نظير اصلاحات در محتواي كتابهاي درسي و شيوههاي آموزش، افزايش مهارتآموزي، گسترش ارتباطات با نهادهای مدني، ارتقاي سطح آموزش و تخصصي شدن برخي امور درسي و تربيتي و بهكارگيري نیروهای تحصيلكرده پيگيري ميشود،به هیچ وجه جوابگوي نيازهاي روز نيست و هنوز ضعفهاي بسیار عمده در كليت ساختاري و عملكرد عرفي آن مشهود و مبرهن است.
یک سرباز معلم / 21 October 2011