جنبش اعتراض به وضعيت اقتصادی و نابرابری اجتماعی در آمريکا در جذب پشتيبانان خود، حتی در ميان مقامات حکومتی، موفقيت‌های تازه‌ای کسب کرد.

به گزارش رويترز، باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا و جو بايدن، معاون وی، به رنجش و خشمی که در حال حاضر بخشی از مردم آمريکا را در برگرفته پی برده‌اند.

باراک اوباما در مورد اعتراضات مردمی در آمريکا گفت: “اين تظاهرات نشان‌دهنده شک و ترديد گسترده‌ای است که در مورد کارکرد دستگاه اقتصادی کشور ابراز می‌شود.”

جو بايدن نيز در اين‌باره گفت: “آمريکايی‌ها فکر می‌کنند که سيستم اقتصادی ناعادلانه است.”

از زمان آغاز جنبش “تسخير وال استريت” از روز ۲۶ شهريورماه سال جاری (۱۷ سپتامبر) تاکنون، اعتراضات در شهرهای آمريکا چندين برابر شده است. در اين مدت گردهمايی‌هايی در شهرهای تمپا، ترنتون، جرسی سيتی، فيلادلفيا، نورفلک، شيکاگو، سنت لوئيز، هوستون، سن آنتونيو، آستين، نشويل، پورتلند، سياتل و لس آنجلس، برگزار شده است.

اتحاديه‌های صنفی و دانشجويان نيز به صف معترضان پيوستند؛ موضوعی که نشان‌دهنده رشد جنبشی است که همچنان ادامه دارد

در تظاهرات چهارشنبه ۱۳ مهر (پنجم اکتبر) در ميدان فولی منطقه منهتن نيويورک، اتحاديه‌های صنفی و دانشجويان نيز به صف معترضان پيوستند؛ موضوعی که نشان‌دهنده رشد جنبشی است که همچنان ادامه دارد.

ميدان فولی منهتن در روزهای اخير همچون پارک زوکوتی در جنوب منهتن به محل اصلی گردهمايی مخالفان نابرابری و بيکاری تبديل شده است.

در اين تظاهرات پنج هزار نفر شرکت کردند که اين تعداد شرکت‌کننده نشان از گسترش جنبش اعتراضی دارد.

جان پرستون از مسئولان يک شرکت حمل و نقل در فيلادلفيا می‌گويد: “اين تازه آغاز راه است.” وی می‌افزايد: “کاميون‌داران، شهر به شهر پشتيبانی خود را اعلام می‌کنند.”

در فيلادلفيا يک هزار نفر در گردهمايی اعتراضی شرکت کردند. آن‌ها شعاری با مضمون اين که معترضان يک درصد مردم نيستند حمل می‌کردند.

در لس آنجلس صدها نفر در برابر “بانک آمريکا” در مرکز شهر گرد آمدند و گروهی ديگر در اين محل چادر زدند. ۱۱ نفر از آنان پس از آن‌که حاضر نشدند محل را ترک کنند بازداشت شدند.

دارل بالدين، جوان ۲۵ ساله می‌گويد: “من فکر می‌کنم رؤيای آمريکايی واقعأ در خطر است.” وی می‌افزايد: “جوانان بسياری همچون من در تنسی هستند که جان‌شان از وال استريت به لب رسيده است.”

شامگاه شنبه ۹ مهرماه بيش از ۷۰۰ تظاهرکننده آمريکايی که با وضعيت اقتصادی مخالف بودند توسط پليس اين کشور بازداشت شدند که بيشتر بازداشت‌شدگان پس از دريافت حکم خود آزاد شدند. بازداشت‌های روز شنبه بازتاب جهانی گسترده‌ای يافت.

پيش از آن، در روز شنبه دوم مهرماه نيز تجمع معترضان در مقابل بورس وال استريت به خشونت کشيده شد و پليس آمريکا ۸۰ نفر از معترضان را بازداشت کرد. پليس در اين گردهمايی از گاز اشک‌آور و گاز فلفل استفاده کرده بود.

بحران اقتصادی در آمريکا همچنان ادامه دارد. به گزارش صندوق بين‌المللی پول، بدهی خالص دولت آمريکا در سال ۲۰۱۰ به ۹ تريليون و ۵۰۱ ميليارد دلار معادل بيش از ۶۴ درصد توليد ناخالص داخلی اين کشور رسيده است. آمريکا از لحاظ نسبت بدهی خالص دولت به توليد ناخالص داخلی، بيست و دومين کشور بدهکار دنيا به‌شمار می‌رود، اما از لحاظ رقم بدهی، بالاترين رقم بدهی را داراست.

وزارت کار آمريکا در آخرين گزارش خود اعلام کرد از سال ۱۹۴۵ تاکنون، فقط در اوت سال ۲۰۱۱ ميزان اشتغال‌زايی در اين کشور صفر بوده و نرخ بيکاری همچنان بالای ۹ درصد است.

اداره آمار آمريکا نيز اعلام کرد، جمعيت افراد فقير در اين کشور از مرز ۴۶ ميليون نفر گذشت که بالاترين تعداد در ۱۷ سال گذشته است.