ابراهيم حاتمی‌کيا، فيلم‌ساز ايرانی خواهان برخورد مهربانانه با مستندسازان زندانی شد.

به گزارش خبرگزاری سينمای ايران، ابراهيم حاتمی‌کيا، کارگردان سينمای ايران در مراسم جايزه مرتضی آوينی از مأموران وزارت اطلاعات خواست تا با مستندسازان بازداشت‌شده با رأفت برخورد کنند.

حاتمی‌کيا گفت: “همه موضع من را نسبت به بی‌بی‌سی و جشنواره‌های خارجی می‌دانند ولی به نظرم بايد نگاه مهربانانه‌ای به مستندسازان داشت.”

وی با بيان اين‌که “من برخی از اين مستندسازان را می‌شناسم”، افزود: “اگر مستندسازان بازداشت‌شده رفتار به عمدی عليه امينت ملی کشور داشته‌اند، بايد تنبيه شوند ولی در غير اين صورت بهتر است دوستان در سازمان امنيت نسبت به اين دوستان با رأفت رفتار کنند زيرا در اين حوزه همه ما افرادی ضربه‌پذير هستيم.”

ناصر صفاريان، مجتبی ميرطهماسب، هادی آفريده، محسن شهرنازدار و کتايون شهابی، شش مستندسازی هستند که توسط نيروهای امنيتی يکشنبه هفته گذشته بازداشت شدند و همچنان در زندان به‌سر می‌برند.

جواد شمقدری، معاون امور سينمايی وزارت ارشاد: کار مستندساز این است که نقد کند، اما نباید حرفی که در داخل خانه می‌زنیم بیگانه نیز بشنود

اين مستندسازان متهم به همکاری با بی‌بی‌سی فارسی شده‌اند. همچنين گفته می‌شود آن‌ها فيلم‌های خود را در اختيار اين شبکه تلويزيونی قرار داده‌اند. اما بی‌بی‌سی در اطلاعيه‌ای اعلام کرد که “مستندسازان بازداشت‌شده هيچ‌گونه همکاری‌ای با اين رسانه نداشته‌اند.”

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد شمقدری، معاون امور سينمايی وزارت ارشاد نيز طی سخنانی در مراسم جايزه مرتضی آوينی به بازداشت شش مستندساز اشاره کرد و گفت فيلم‌های مستند بايد ديده شوند اما بعضی از مستندها از راه‌های دیگری پخش می‌شوند. وی اين راه‌ها را “خطا و خلاف” عنوان کرد.

شمقدری افزود: “کار مستندساز این است که نقد کند، اما نباید حرفی که در داخل خانه می‌زنیم بیگانه نیز بشنود. همان فیلم‌ها نباید در شبکه‌های خارجی که در مسیر دیگری حرکت می‌کنند دیده شود. خصوصأ شبکه‌هایی که در مسیر براندازی هستند.”

وی تأکيد کرد: “این یک حرکت مجرمانه است. متاسفانه بعضی‌ها گوش نکردند.”

از زمان دستگيری اين مستندسازان تنها خانه سينما، به‌عنوان نهاد صنفی سينماگران از آن‌ها پشتيبانی کرده‌اند.

اين حمايت خانه سينما خشم مقامات ايرانی را برانگيخته است و آنان خواهان برخورد قانونی و حتا لغو پروانه خانه سينما شده‌اند.

روز گذشته محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران ماهيت صنفی خانه سينما را مورد ترديد قرار داد و گفت اين نهاد به مسائل سياسی وارد می‌شود.

اين در حالی است که خانه سينما دفاع از مستندسازان زندانی را وظيفه صنفی خود می‌داند.