سازمان عفو بين‌الملل، شورشيان مخالف سرهنگ معمر قذافی، رهبر فراری ليبی را به «قتل غيرقانونی و شکنجه» متهم کرده است.

به گزارش آسوشيتدپرس، اين سازمان غيردولتی مدافع حقوق بشر که در بریتانیا مستقر است، در گزارشی که روز سه‌شنبه ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۲ شهريور ۱۳۹۰) منتشر شد، اعلام کرد اعضا و گروه‌های مخالف قذافی، حقوق بشر را «نقض» کرده‌اند و در مواردی نيز مرتکب «جنايت جنگی» شده‌اند.
اين گزارش می‌گويد مخالفان در ماه‌های آوريل و ژوئيه، شماری از وفاداران قذافی و نيروهای امنيتی را به‌طور «غيرقانونی» کشته‌اند.

محمد العلاقی، وزير دادگستری شورای ملی انتقالی ليبی در واکنش به اين گزارش گفته توصيف اقدامات محالفان به عنوان «جنايات جنگی» اشتباه است.

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده اعضا و گروه‌های مخالف قذافی، حقوق بشر را «نقض» کرده‌اند و در مواردی نيز مرتکب «جنايت جنگی» شده‌اند

همزمان با انتشار اين گزارش، مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای انتقالی ملی ليبی در سخنرانی خود در طرابلس از تشکيل يک دولت دموکراتيک بر اساس اسلام خبر داد.
عبدالجليل ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۱ برای نخستين بار از هنگام فرار قذافی وارد طربلس شد. او پيشتر در شهر بنغازی اقامت داشت.
مخالفان قذافی روز ۲۷ فوريه، شورای ملی انتقالی را در شهر بنغازی، واقع در شرق اين کشور تشکيل دادند و آن را تنها نهاد حکومتی قانونی در اين کشور اعلام کردند.
تا به حال ۶۰ کشور، شورای ملی انتقالی ليبی را به رسميت شناخته‌اند.
در همين حال سرهنگ قذافی در يک پيام صوتی که روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر از شبکه «الرای» سوريه پخش شد، گفت همچنيان در ليبی به‌سر می‌برد.
وی افزود ليبی را «تسليم استعمارگران» نخواهيم کرد و بايد با «مبارزه» به اين شورش «پايان داد.»
طرفداران قذافی روز گذشته هفت نفر از شورشيان را در شهر بنی وليد و همچنين ۱۵ نفر از نگهبانان يک پالايشگاه را در شهر رأس لانوف کشتند.
قذافی از هنگام حمله مخالفانش به طرابلس، پايتخت ليبی در اوت گذشته ناپديد شده و محل پنهان شدنش نيز مشخص نيست.
تظاهرات مخالفان عليه حکومت ۴۲ ساله قذافی از ۱۵ فوريه ۲۰۱۱ آغاز شد. پس از شش ماه نبرد مسلحانه بين هواداران قذافی و شورشيان و کشته و زخمی‌شدن شمار گسترده‌ای از نيروهای دو طرف، مخالفان در اوت ۲۰۱۱ توانستند کنترل تمام ليبی را به جز چند شهر که هنوز در تصرف هوادران قذافی است، به دست بگيرند.
مخالفان پس از پايان يافتن فرصت ضرب‌الاجل برای تسليم شدن هواداران قذافی، عمليات‌های تازه‌ای را برای تصرف شهرهای سرت، بنی وليد و سبها آغاز کرده‌اند.