آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه، جلوگيری از تصويب قطعنامه شورای امنيت در محکوميت دولت سوريه را يک «رسوايی» ناميد.

به گزارش العربيه، ژوپه روز يکشنبه ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۰ شهريور ۱۳۹۰) که در يک نشست خبری در استراليا سخن می‌گفت، افزود: «فرانسه و متحدان غربی‌اش معتقدند که حکومت بشار اسد (رئیس‌جمهوری سوریه) مشروعيتش را از دست داده و انجام اصلاحات اينک در اين کشور دير شده است.»
به گفته وزير خارجه فرانسه «موضع‌گيری‌های شورای امنيت در برابر بحران دردناک کشتار سوری‌ها يک رسوايی است واکنون وقت آن رسيده که سازمان ملل در نيويورک گام موثرتری عليه حکومت بشار اسد بردارد.»

چندی پيش تلاش آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال برای تصويب قطعنامه تحريمی عليه سوريه در شورای امنيت سازمان ملل با مخالفت روسيه و چين روبرو شد.
روسيه ضمن مخالفت با تحريم سوريه از «اصلاحات سريع» در اين کشور حمايت می‌کند.

وزیر خارجه فرانسه: موضع‌گيری‌های شورای امنيت در برابر بحران دردناک کشتار سوری‌ها يک رسوايی است واکنون وقت آن رسيده که سازمان ملل در نيويورک گام موثرتری عليه حکومت بشار اسد بردارد

پس از مخالفت چين و روسيه با تصويب قطعنامه تحريمی در شورای امنيت، آمريکا و ايالات متحده تحريم‌های يک جانبه‌ای را عليه سوريه تصويب کردند.
دولت آمريکا ۳۰ اوت ۲۰۱۱ (هشت شهريور ۱۳۹۰) در پاسخ به «سرکوب و خشونت فزاينده» سوريه عليه معترضان ضددولتی، دارايی‌های وليد معلم، وزير امور خارجه سوريه و همچنين بوسينی الشعبانی، مشاور رييس‌جمهور سوريه و علی عبدالله کريم علی، سفير سوريه در ليبی را مسدود کرد.
کشورهای عضو اتحاديه اروپا نيز روز جمعه دوم سپتامبر ۲۰۱۱ (۱۱ شهريور ۱۳۹۰) توافق کردند تا صادارت نفت سوريه را تحريم کنند.
سوريه روزانه ۳۸۰ هزار بشکه نفت خام توليد می‌کند. بنا به گزارش اداره اطلاعات انرژی آمريکا، نفت خام سوريه عمدتاً به کشورهای اروپايی مانند آلمان، ايتاليا و فرانسه صادر می‌شود.

تظاهرات مخالفان بشار اسد از ميانه مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شده است. دولت سوريه با نسبت دادن اين اعتراضات به «خرابکاران مسلح وابسته به بيگانگان» آن‌ها را سرکوب می‌کند.
در تازه‌ترين درگيری‌ها روز شنبه ۱۰ سپتامبر بر اثر تيراندازی نيروهای امنيتی به معترضان سوريه‌ای ۲۷ نفر در شهر حمص و مناطق ديگر کشته شدند.

فعالان سياسی سوری گفته اند پنج نفر نيز در شهر باب‌عمر و يک زن در ادلب کشته شدند.

بنا به آمار سازمان ملل سرکوب مخالفان حکومت از آغاز جنبش اعتراضی در سوريه تاکنون بیش از ۲۲۰۰ نفر کشته داشته است.