در پی اعتراضات اخیر به وضعیت دریاچه ارومیه، ۹۵۰میلیارد تومان (معادل ۹۰۰میلیون دلار) به پیش‌گیری از خشک شدن این دریاچه اختصاص داده شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد جواد محمدی‌زاده، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت که این بودجه برای انتقال آب رودخانه‌های ارس و کردستان به دریاچه ارومیه درنظر گرفته شده است.

 
محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز امروز گفت که سهم «قابل توجهی» از بودجه یک‌هزار میلیارد تومانی که برای رسیدگی به آب‌های سطحی و تالاب‌های داخلی اختصاص یافته به دریاچه ارومیه اختصاص داده خواهد شد.
 
اختصاص این بودجه در حالی است که کاظم فرهمند، نماینده مردم مهریز، بافق، ابرکوه و خاتم در مجلس به سایت خانه ملت گفت که دریاچه ارومیه با تصمیم‌های «عجولانه» و تخصیص «اعتبار بدون پشتوانه و ضمانت اجرایی» از خشک شدن نجات پیدا نمی‌کند.
 
این نماینده مجلس می‌گوید: «نجات دریاچه ارومیه بدون تشخیص عوامل موثر در خشک شدن این دریاچه غیرممکن است و هرگونه تصمیم عجولانه در این زمینه تنها تحمیل آسیب‌های دیگری را به محیط زیست کشور تحمیل می‌کند.»
 
وی با انتقاد از طرح دولت برای انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه گفت: «اگر با اجرای طرح انتقال آب رودخانه ارس به دریاچه ارومیه آسیب‌های جدی دیگری به محیط زیست منطقه تحمیل شد، چه سازمان و نهادی مسئولیت این آسیب‌ها را به عهده می‌گیرد.»
یک نماینده مجلس: «نجات دریاچه ارومیه بدون تشخیص عوامل موثر در خشک شدن این دریاچه غیرممکن است و هرگونه تصمیم عجولانه در این زمینه تنها تحمیل آسیب‌های دیگری را به محیط زیست کشور تحمیل می‌کند»
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین از تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اول رئیس جمهور، برای حل مشکل دریاچه ارومیه خبر داد و گفت که تا کنون چندین سفر به استان‌های آذربایجان غربی و شرقی داشته‌اند.
 
به گفته وی انتقال آب رودخانه ارس برای رفع مشکلات کشاورزان و تامین آب دریاچه ارومیه، تخصیص ۲۵میلیارد تومان در بودجه سال ۹۰به حل مشکلات دریاچه ارومیه و ایجاد یک تونل به طول ۴۰کیلومتر برای انتقال آب سرچشمه‌های ذاب به دریاچه ارومیه از جمله مصوبه‌های دولت برای رفع مشکل دریاچه ارومیه است.
 
در روزهای اخیر، در پی رد شدن طرح دو فوریتی «جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه از طریق انتقال و پمپاژ آب از سوی مجلس شورای اسلامی ایران، اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای تبریز و ارومیه رخ داده است.
 
در روز پنجم شهریور ماه چند تجمع در شهرهای تبریز و ارومیه برگزار شده و شمار زیادی از معترضان بازداشت شده‌اند. پیش از آن نیز در روز دوم شهریورماه در جریان یک مراسم افطاری در تبریز، نزدیک به سی تن از فعالان مدنی آذربایجان را بازداشت شدند. د «کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی» تعداد بازداشت‌شدگان این اعتراض‌ها را ۶۲تن از اعلام کرده است. خبرگزاری فارس نیز از بازداشت ۶۰نفر از معترضان در ارومیه در روز شنبه، خبر داده است.
 
دریاچه ارومیه که بزرگ‌ترین دریاچه درون سرزمینی ایران است از مدت‌ها پیش با بحران زیست‌محیطی عمیقی روبه‌رو شده است؛ به طوری که به طور مداوم از میزان آب آن کاسته شده و بخش‌های وسیعی از آن از میان رفته است.

 

در همین زمینه:

تجمع معترضان به وضعیت دریاچه ارومیه در تبریز و ارومیه

اعتراض به خاطر دریاچه ارومیه به خشونت کشیده شد

نمایندگان مجلس: دولت مسئول عواقب خشک شدن دریاچه ارومیه است