نيکولا سارکوزی، رئيس‌جمهوری فرانسه از احتمال وقوع يک حمله پيشگيرانه عليه تأسيسات اتمی ايران خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری ريانووستی، سارکوزی در همايش سالانه سفرای فرانسه گفت: «بلندپروازی‌های نظامی، هسته‌ای و بالستيکی اين کشور (ايران) تهديدات روزافزونی را باعث شده که می‌تواند به حمله پيشگيرانه به تأسيسات هسته‌ای ايران منجر شود که به خودی خود تحريک‌کننده بحرانی جدی است که فرانسه به هيچ وجه خواستار آن نيست.»
رئيس‌جمهوری فرانسه افزوده: «جامعه جهانی اگر يکپارچگی و قاطعيت خود را نشان دهد و اگر تحريم‌ها تشديد شوند، می‌تواند پاسخی شاسته دهد.»
نيکولا سارکوزی توضيح نداده که چه کشور يا کشورهايی ممکن است به ايران «حمله پيشگيرانه» کنند.
با این حال اسرائيل تاکنون چندين بار هشدار داده که ايران اتمی را تحمل نمی‌کند و تأسيسات هسته‌ای اين کشور را نابود خواهد کرد.
ايران نيز در واکنش به اين تهديدهای اسرائيل می‌گويد موشک‌هايی توليد کرده که توان حمله به اسرائيل را دارند.

نیکولا سارکوزی: بلندپروازی‌های نظامی، هسته‌ای و بالستيکی ايران تهديدات روزافزونی را باعث شده که می‌تواند به حمله پيشگيرانه به تأسيسات هسته‌ای ايران منجر شود که به خودی خود تحريک‌کننده بحرانی جدی است که فرانسه به هيچ وجه خواستار آن نيست

در همين حال دو ماه پيش نيز دميتری روگوزين، نماينده دائم روسيه در سازمان پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) گفت: «سپر موشکی صرفاً يک سيستم دفاعی نيست. کارشناسان، چه در روسيه و چه در ديگر کشورها از اين بيم دارند که ايجاد يک سپر موشکی در اروپا که هدف رسمی آن دفع تهديدات ايران خواهد بود، در واقع به‌عنوان بهانه‌ای برای آماده‌سازی حمله به ايران مورد استفاده قرار گيرد.»
سپر دفاع موشکی يکی ازموضوع‌های اساسی مورد اختلاف آمريکا و روسيه در چند سال اخير است.
اين طرح در زمان جرج بوش، رئيس جمهور پيشين آمريکا در رابطه با آن‌چه که تهديدات ايران و کره شمالی می‌خواند مطرح شد.
بر پايه اين طرح می‌بايست رادار پيشرفته‌ای با قدرت کنترل شعاع شش هزار کيلومتر در کشور چک مستقر شود و به منظور هدف قرار دادن موشک‌های شليک‌شده به سوی اروپا، موشک‌های ضد موشک در خاک لهستان مستقر شود.

به تازگی نيز محسن رضايی، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفته است احتمال حمله به ايران وجود دارد. او در پاسخ به کسانی که وی را به دليل اين سخنانش مورد انتقاد قرار می‌دهند، گفته او اين اظهارات را به عنوان يک «کارشناس» می زند.
رئيس‌جمهور فرانسه در حالی از نگرانی جامعه جهانی درخصوص برنامه اتمی ايران سخن گفته که در چند هفته گذشته روسيه تلاش تازه‌ای را برای حل مناقشه اتمی اين کشور با ارائه طرح «گام به گام» آغاز کرده است.
در طرح گام به گام، ايران در هر مرحله که به سئوالات و نگرانی‌های آژانس بين‌المللی انرژی اتمی پاسخ دهد، گام‌های متقابلی از سوی جامعه جهانی مانند کوتاه شدن دوره برخی تحريم‌ها يا تعليق آن‌ها برداشته خواهد شد.
ايران و روسيه اواخر مرداد سال جاری درباره اين طرح مذاکره کردند. علی‌اکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران اين طرح را «بسيار خيرخواهانه» توصيف کرده است.
طرح گام به گام پس از آن از سوی روسيه ارائه شد که چند دور مذاکرات هسته‌ای گروه ۱+۵ و ايران به نتيجه نرسيد.
روسيه می‌گويد هدفش از طرح گام به گام، بازگشت ايران و گروه ۱+۵ به مذاکرات هسته‌ای است.
در چند سال گذشته مذاکرات اتمی ايران و پنج عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد يعنی بريتانيا، چين، فرانسه، روسيه و ايالات متحده به اضافه آلمان که در ژنو و استانبول برگزار شد، نتوانست به پيشرفتی برسد.
کشورهای غربی می‌گويند نگران هستند که ايران در «پوشش» برنامه اتمی، «اهداف نظامی» را دنبال کند اما ايران برنامه اتمی خود را «صلح‌آميز» معرفی می‌کند.