مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای انتقالی ملی ليبی از تعيين ضرب‌الاجل برای تسليم شدن نيروهای وفادار به معمر قذافی، رهبر «سرنگون‌شده» اين کشور خبر داد.

به گزارش رويترز، عبدالجليل روز سه‌شنبه ۳۰ اوت ۲۰۱۱ (هشت شهريور ۱۳۹۰) در يک کنفرانس خبری در شهر بنغازی ليبی گفت که نيروهای وفادر به قذافی تا چهار روز ديگر فرصت دارند، خود را تسليم کنند.

عبدالجليل در اين نشست خبری همچنين اعلام کرد: «ما به آن‌ها فرصت داده‌ايم و اين فرصت تا بعد از تعطيلات عيد فطر يعنی تا چهار روز ديگر ادامه خواهد داشت و پس از آن در روز شنبه، ديگر راه‌های مسالمت‌جويانه در کار نخواهد بود و ما از نيروی نظامی استفاده می‌کنيم.»

تا کنون نزديک به ۶۰ کشور شورای انتقالی ملی ليبی را به عنوان «قدرت مشروع» در اين کشور به رسميت شناخته‌اند. «روسيه، چين، هند، آفريقای جنوبی و برزيل» از جمله کشورهايی هستند که هنوز اين شورا را به رسميت نشناخته‌اند.

مصطفی عبدالجليل: ما به آن‌ها (هواداران قذافی) فرصت داده‌ايم و اين فرصت تا بعد از تعطيلات عيد فطر يعنی تا چهار روز ديگر ادامه خواهد داشت و پس از آن در روز شنبه، ديگر راه‌های مسالمت‌جويانه در کار نخواهد بود و ما از نيروی نظامی استفاده می‌کنيم

عبدالجليل افزوده: «ما اميدواريم بدون خونريزی مناطق جنوبی و غربی به‌ويژه شهر سرت را تصرف کنيم و از بزرگان و عقلای اين شهرها خواسته‌ايم که هرچه زودتر شهر را تسليم کنند.»

اين ضرب‌الاجل در حالی تعيين شده که صفيه همسر قذافی، عايشه دخترش و پسرانش محمد و هانيبال به همراه کودکان خود روز دوشنبه ۲۹ اوت از ليبی فرار کرده‌اند و وارد الجزاير شده‌اند.

پناه‌دادن الجزاير به همسر و فرزندان معمر قذافی باعث خشم رهبران شورای ملی انتقالی ليبی شده است. اين شورا گفته به دنبال بازگرداندن خانواده قذافی است.

معمر قذافی نيز از تاريخ ۲۸ اوت که طرابلس با حمله مخالفانش سقوط کرد، ناپديد شده است.

شبکه اسکای‌نيوز بريتانيا به نقل از محافظ ۱۷ ساله خميس، پسر قذافی گزارش داده که رهبر سرنگون‌شده ليبی تا روز جمعه ۲۶ اوت در طرابلس بوده اما پس از آن به سمت شهر سبها حرکت کرده است.

پيشتر نيز فرحات عمر بن قداره، رئيس پيشين بانک مرکزی ليبی گفته بود احتمال دارد قذافی به شهر سبها گريخته باشد.

همچنين برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند معمر قذافی به زيمبابوه فرار کرده است. پيشتر نيز اعلام شده بود معمر قذافی به الجزاير رفته است اما وزارت امور خارجه الجزاير اين خبر را «بی‌اساس» خواند.

در همين حال امروز سه‌شنبه مخالفان قذافی، جاده‌های منتهی به شهر سرت را تحت کنترل خود درآورده‌اند.

هزاران نفر از هواداران قذافی در شهر سرت حاضر نشده‌اند خود را تسليم مخالفان کنند. به غير از شهر سرت که زادگاه معمر قذافی است، بقيه شهرهای ليبی در کنترل مخالفان وی است.

اعتراضات عليه حکومت ۴۲ ساله قذافی در ليبی از آوريل ۲۰۱۱ آغاز شده است.